Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού: Η Ηλιούπολη σκαρφαλώνει στον Υμηττό.

 

Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

O δασικός χάρτης στο στόχαστρο Δήμου και ιδιωτών.
Μια σημαντική παρέμβαση επιχειρείται από την σημερινή δημοτική αρχή Ηλιούπολης: Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η κατάθεση αντιρρήσεων εκ μέρους του Δήμου, επί τού δασικού χάρτη που έχει καταρτίσει η Δ/ση Δασών για την περιοχή του Υμηττού.

Οι επιδιώξεις του Δήμου αφορούν την νομιμοποίηση αυθαίρετων ιδιωτικών και δημοτικών εγκαταστάσεων στον δασικό χώρο του Υμηττού, από τα σύνορα με τον Δήμο Βύρωνα (περιοχή ΔΙΑΝΑ) μέχρι τον Δήμο Αργυρούπολης (Γκαράζ Οχημάτων Δήμου, Δ’ Αθλητικό Κέντρο).

Στα σχέδια του Δήμου περιλαμβάνεται ακόμη, η οικιστική επέκταση κάποιων Ανοιχτών Οικοδομικών Τετραγώνων, η διεύρυνση του οδικού δικτύου που εφάπτεται στον δασικό χώρο, σε βάρος του βουνού, η νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων στο τέρμα Σοφ. Βενιζέλου-Νεύτωνος –Υπερείδου κ.ά.

Όπως πληροφορούμαστε, έχει συνταχθεί από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου μια Γνωμοδότηση19 σελίδων και από την Τεχνική Υπηρεσία μια Εισήγηση 17 σελίδων προς την ελεγχόμενη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία καλείται να αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίαση με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Οι αντιρρήσεις και οι προτάσεις της παρούσας δημοτικής αρχής επί του δασικού χάρτη, προωθούν εν τέλει την επέκταση της πόλης και όχι το δημόσιο συμφέρον , προωθούν την ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του δασικού χώρου του Υμηττού.

Για το λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
26.5.2022