Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Η γωνιά της Παναγίας της Ακαθής" εγκαινιάστηκε και ξεκινά την λειτουργία της.



Η γωνιά της Παναγίας της Ακαθής" εγκαινιάστηκε και ξεκινά την λειτουργία της από σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Ο επίσκοπος Κομανών Μιχαήλ, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο της Ουκρανίας, τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων και εν συνεχεία μαζί με τους δημάρχους του Σούπραλς της Πολωνίας Ραντοσλάβ Dobrowolski και της Ηλιουπόλεως Γεώργιο Χατζηδάκη, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.


Τριμελής αντιπροσωπεία του πολωνικού κοινοβουλίου από την ομάδα ελληνοπολωνικής φιλίας, δύο σύμβουλοι του πολωνού Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του πολωνικού Ιδρύματος Αγία Μαρίνα Πατρίκιος Panasiouk, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Βιδάλης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Σεφτελής και Ιωάννης Πούλος, αντιπροσωπεία του συλλόγου Κρητών Ηλιουπόλεως, ουκρανοί πρόσφυγες και ενορίτες της Αγίας Μαρίνας συμμετείχαν στα εγκαίνια.

"Η γωνιά της Παναγίας της Ακάθης" είναι το δεύτερο ιστορικά φιλανθρωπικό κατάστημα διάθεσης ειδών ενδύσεως και υποδήσεως της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Το πρώτο, εγκαινιάστηκε στις 13 Νοεμβρίου 2019 και λειτουργεί στην υποκείμενη του ναού αίθουσα εκδηλώσεων Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ξυνός, αλλά αποδείχθηκε μη επαρκές για τον όγκο των παρεχομένων ειδών.


Με την ευθύνη της εκκλησιαστικής συμβούλου Βασιλικής Φαλίδα και ομάδας εθελοντών μεταχειρισμένα είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης τα οποία προσφέρονται στο ναό, διαχωρίζονται, ταξινομούνται και προωθούνται σε άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά και σε δομές φιλοξενίας εμπεριστάτων συνανθρώπων μας.


Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην ίδια οδό με τον ναό, στην οδό Διγενή και τον αριθμό 12 και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη το πρωί 11:00 με 13:00 και κάθε Παρασκευή απόγευμα κατά τη θερινή περίοδο 17:30 με 19:00 και την χειμερινή περίοδο από τις 15:30 έως 17:00.

"Η Παναγία η Ακαθή" είναι εικόνισμα της Θεοτόκου του Ακαθίστου, το οποίο βρίσκεται το νησί Σχοινούσα των μικρών Κυκλάδων. Η επιλογή του ονόματος έγινε προς τιμή ευγενεστάτης γυναικός, φερωνύμου του συγκεκριμένου ονόματος της Θεομήτορος, και η οποία συνδέεται με αυτήν την ενοριακή δράση.

Η ημέρα μνήμης της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, επιλέχθηκε να αφιερωθεί στην προσευχή για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία και συμβολικά να γίνουν τα εγκαίνια του φιλανθρωπικού καταστήματος, αφού από αυτό παραχωρήθηκαν είδη στους Ουρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα όρια της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης, αλλά και οι Ουκρανοί όπου γης και στην πατρίδα τους, χρήζουν της φιλάνθρωπου φροντίδας όλων μας.

Εκ του τμήματος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ενοριακού συμβουλίου ποιμαντικού έργου του ενοριακού ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Φωτογραφίες Αναστάσιος Παππάς και Ανδριανός Kazimiruk