Επίκαιρη ερώτηση από τον Βασίλη Σπανάκη για την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

 


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσα, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, για την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

Αναφέρω ότι το έργο έχει χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων προσθέτοντας ότι συνδέεται άμεσα με την επένδυση του Ελληνικού και τις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Ζητώ, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, να ενημερωθώ από τον Υπουργό για τον προγραμματισμό της εκπόνησης των μελετών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.


Αθήνα, 23 Ιουνίου 2022 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή

Θέμα: «Επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των Νοτίων Προαστίων» 

Κύριε Υπουργέ, 

Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων είναι η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης. Οι περιοχές της Ηλιούπολης, του Βύρωνα, της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, της Γλυφάδας, του Αλίμου, του Αγίου Δημητρίου, της Δάφνης και του Υμηττού επιβαρύνονται με αυξημένη κίνηση καθώς χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί κινούνται καθημερινά στον άξονα Ποσειδώνος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ηλιούπολης – Καρέα - Κατεχάκη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη συμφόρηση, ειδικά τις πρωινές ώρες, σε πολλούς κεντρικούς αλλά και μικρότερους δρόμους. 

Το έργο της σήραγγας της Ηλιούπολης έχει χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων. 

Επειδή η σήραγγα της Ηλιούπολης συνδέεται άμεσα με την επένδυση του Ελληνικού και τις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες που θα δημιουργηθούν. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την εκπόνηση των μελετών της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης; 

2. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί αυτό το σπουδαίο έργο που θα επιλύσει σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και κυρίως των Νοτίων Προαστίων; 

3. Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κυκλοφοριακών προβλημάτων; 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Βασίλειος- Πέτρος Ν. Σπανάκης

ΥΓ: Στην φωτογραφία εξωφύλλου της ανάρτησης ο δραστήριος βουλευτής Βασίλης Σπανάκης με τον δραστήριο υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω".

Για να μαθαίνεις τα νέα και της δράσεις του Βασίλη Σπανάκη διαβάζεις καθημερινά εδώ: https://vspanakis.gr/