Δήμος Ηλιούπολης: Εκδήλωση Μετονομασίας του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού σε «ΕΥΦΗΜΙΑ ΖΑΝΝΙΑ».


Με ιδιαίτερη συγκίνηση ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2022 η τελετή μετονομασίας του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Αγαμέμνονος, σε «Ευφημία Ζαννιά», μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, προς τιμή της αείμνηστης Έμης, που υπηρέτησε τα κοινά της πόλης μας από το 1994 έως το 2019.

Η Έμη Ζαννιά υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ και ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός εγκαινιάστηκε και λειτούργησε επί προεδρίας της. Υπηρέτησε επίσης στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού-ΣΠΑΥ και επί σειρά ετών Γενική Γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Μέλος του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης.
 
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης: «Με την αείμνηστη Έμη γνωριστήκαμε το 2010, εγώ από τη θέση του Αντιδημάρχου και εκείνη στα ηνία του ΚΑΦΑΔΗΛ. Βίωσα από κοντά το ενδιαφέρον και τη μεγάλη της αγάπη για τα κοινά και το συλλογικό καλό. Αγωνίστηκε για τη δημιουργία του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού στη σημερινή του στέγη, έργο που ήταν μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Η Έμη μας ήταν άνθρωπος ιδιαίτερης ευγένειας και ήθους, ενώ ήταν και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη μας, που υπηρέτησε τον θεσμό αποσπώντας από όλους τα εύσημα για την τήρηση του κανονισμού και της Δημοκρατίας. Τιμάμε σήμερα την πολιτικό και τον άνθρωπο Έμη Ζαννιά που η μνήμη της, ο χαρακτήρας και το έργο της θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά μας».
 


Τη σκυτάλη στο βήμα του λόγου έλαβε η κόρη της, Αματίνα Ζαννιά, τονίζοντας ότι: «Είναι μία δύσκολη και συγκινητική στιγμή για εμάς. Σήμερα δεν τιμούμε την πολιτικό αλλά τη σπουδαία μάνα που είχαμε. Γιατί η μητέρα μας είχε μία μεγάλη και μακρά πορεία στα κοινά που χαρακτηρίστηκε από ήθος, τιμώντας όλους όσοι την εμπιστεύτηκαν. Για εμάς όμως ήταν η μάνα μας, μία μεγάλη αγκαλιά με ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης, κατανόησης, συμπαράστασης και ανθρωπιάς. Πάντα με το χαμόγελο, ήταν ο άνθρωπος που ήξερε να δημιουργεί την ομορφιά με τον δικό της μοναδικό τρόπο ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις. Ευχαριστούμε για την τιμή στην οικογένειά μας, για τη μετονομασία του Η’ Βρεφονηπιακού Σταθμού σε «Ευφημία Ζαννιά», που εγκαινιάστηκε και λειτούργησε κατά την προεδρία της μητέρας μας στον ΚΑΦΑΔΗΛ».
 
Την Έμη Ζαννιά εξήρε στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος κα Καίτη Χωματά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν η προσωποποίηση του ήθους και της αυθεντικής ευγένειας, αγάπης και κατανόησης του ανθρώπου. Πάντα είχε για όλους έναν καλό λόγο.
 
Η ενσάρκωση της αξιοπρέπειας, ως άνθρωπος και ως αιρετός. Μία αυτοδύναμη προσωπικότητα, που προσέφερε στα κοινά από όλες σχεδόν τις θέσεις ευθύνης στον Δήμο μας, ενώ επί των ημερών της είναι χαρακτηριστικό ότι στην Τεχνική Υπηρεσία λύθηκαν χρονίζοντα ζητήματα 4ετίας. Η φίλη, η Κυρία Έμη Ζαννιά, ήταν διορατική, γεμάτη από τη σοφία της ζωής και αποτελεί για τα παιδιά, τα εγγόνια και τη νέα γενιά έναν άνθρωπο πρότυπο, ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση».
 
Μίλησαν ακόμη ο Αρχιμανδρίτης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Σεραφείμ Δημητρίου και η κα Αγνή Κεφαλά, που υπήρξε προϊστάμενη στον παιδικό σταθμό.
 
Οι εκπαιδευόμενοι του ΚΕΕΠΕΑ « Ορίζοντες» υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους κ. Κωνσταντίνας Ζιάκα παρουσίασαν ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο με κεντρικό μήνυμα, «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»!
 
Παρέστησαν επίσης:
 
Οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Πούλος, Γιάννης Αντζινάς, Χριστίνα Σερέτη, Κώστας Σεφτελής, ο πρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ Κώστας Καλούδης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κκ Στάθης Ψυρρόπουλος, Αναστάσιος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Χρήστος Κοκοτίνης και Παναγιώτης Καρανδρέας, η Ευαγγελία Αντωνίου, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο κ. Παύλος Χρηστίδης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου «ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», ο κ. Νίκος Ανδρουλακάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης, Πρόεδρος του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια» με ομάδα εκπαιδευόμενων, ο κ. Νικ. Ανυφαντής, πρόεδρος του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες», ο σύζυγος της τιμώμενης κ. Σπύρος Ζαννιάς και τα παιδιά τους, Αναστάσης, Θανάσης και Αματίνα με τις οικογένειές τους, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Ηλιούπολης κα Γεωργία Συνοδινού, ο Αρχιμανδρίτης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Σεραφείμ Δημητρίου, παλαιά στελέχη και αιρετοί του Δήμου Ηλιούπολης και πολλοί δημότες.