Μεθέορτος Εσπερινός, Λιτανεία Εικόνος και Ιερά Παράκληση στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Καρέα - Άνω Ηλιουπόλεως.

 


Το απόγευμα της 29ης του Ιουνίου, ανήμερα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός μας Ναός ολοκλήρωσε, με την χάρη του Θεού και την ευλογία του προστάτου μας Αποστόλου Παύλου, την φετινή μας Ιερά Πανήγυρη.

Συγκεκριμένα, στις 7 μ.μ. έκρουσαν οι καμπάνες, οπότε και ξεκίνησε με το «Ευλογητός ο Θεός...» η ακολουθία του Μεθεόρτου Εσπερινού, τελουμένη υπό του πανοσιολογιωτάτου πατρός και εφημερίου μας π. Καλλινίκου Χριστέλη, συνιερουργού όντος του πατρός Ματθαίου Δάτσικα από τον Άγιο Γεώργιο Καρέα.

Ακολούθως, εξήλθε από του Ναού η Ιερά Εικόνα του Αγίου μας, με την πομπή των ιερέων, των ιεροψαλτών και των διακονητών του Ναού, με το χριστεπώνυμο πλήθος από πίσω, που παρέστη για να λάβει την ευλογία του ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος έγινε επί της οδού Κιθαιρώνος, καλύπτοντας και ευλογώντας το μεγαλύτερο μέρος της. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Λιτανείας, αρκετοί πιστοί εξήλθαν στα μπαλκόνια τους, αλλά και ορισμένοι από τα αυτοκίνητά τους, ώστε να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Αποστόλου των Εθνών.



Με την επιστροφή της πομπής στον Ναό και το «Τις Θεός Μέγας...», ξεκίνησε η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου μας, κατά την οποία μνημονεύθηκαν πολλά ονόματα πιστών αδελφών μας, υπέρ υγείας και θείας ενισχύσεως αυτών.

Με το «Δι' Ευχών», ο εφημέριός μας ευχαρίστησε όλους όσοι διακόνησαν τον πανηγυρίζοντα Ναό μας αυτές τις ημέρες, αλλά και όσους βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο για την διεξαγωγή της φετινής μας Ιεράς Πανηγύρεως. Τέλος, ευχαρίστησε σύσσωμο το φιλόθεο και ευλαβές πλήθος των πιστών, που συμμετείχε σε όλες τις λατρευτικές μας συνάξεις, για να λάβει τη χάρη και τη βοήθεια του Αποστόλου Παύλου μας. 

Αύριο στις 7 το πρωί, 30η του μηνός Ιουνίου, Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, με κτητορικό μνημόσυνο για όλους τους διακονήσαντες τον Ιερό μας Ναό κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Και του χρόνου, να μας αξιώσει ο Θεός και ο προστάτης μας Απόστολος Παύλος να εορτάσουμε ξανά τη μνήμη του, ενθυμούμενοι όμως καθημερινά το παράδειγμά του, αλλά και να λάβουμε τις ποικίλες ευλογίες του, έχοντας καταφέρει να του ομοιάσουμε έστω και λίγο.

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα.

Εκ του Ιερού Ναού

Περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού εδώ: https://appauloskarea.blogspot.com/2022/06/blog-post_59.html?