Ηλιούπολη: Από ποιον και για ποιο λόγο κόβονται τα δέντρα στο χώρο του ΚΥΤ;

Θα μας ενημερώσει η δημοτική αρχή τι γίνεται στο ΚΥΤ;

Εύλογα τα ερωτήματα που θέτει ο κος Γαβριήλ Αραμπατζής, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" και υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης. 

Εξηγήσεις για τις εργασίες που πραγματοποίησαν δύο εκσκαφείς, κόβοντας τα δέντρα, στο χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στον Υμηττό, ζητά η παράταξη η «Πόλη που Θέλω».Η δημοτική παράταξη ζητά να μάθει αν πρόκειται για εργασίες που έχουν να κάνουν με την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου, ή αν πρόκειται για άλλου είδους εργασιών που ενδεχομένως να σχετίζονται με τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. 


Ο επικεφαλής της παράταξης, Γαβριήλ Αραμπατζής, ζητά ενημέρωση για το θέμα και επαναλαμβάνει για ακόμα μία φορά την πρόταση του για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες αναφέρονται σε απομάκρυνση του ΚΥΤ. 


«Θέλουμε αξιοποίηση του χώρου που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο και δε χρησιμοποιείται. Οποιαδήποτε άλλη ιδέα πέρα από δεντροφύτευση στο χώρο του ΚΥΤ επιβαρύνει επιπλέον την περιοχή. Η δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου σίγουρα δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για την Ηλιούπολη και μας βρίσκει αντίθετους» σημειώνει.