“Αγορές χωρίς Μεσάζοντες”: Επιστολή - Καταγγελία Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών ΛαΪκών Αγορών πρός ΕΛ.ΑΣ. & Δήμους.

 


Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών

(Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.)

Δωδεκανήσου 56 – Περιστέρι – Τ. Κ. 12136

Τηλ. 210.5762256 – Φαξ: 210.5762451 – email : pospla@gmail.com


Από: Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.)

Προς: 1. Άπαντα τα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Αττικής

2. Άπαντες τους Δήμους του Νομού Αττικής


Κοινοποίηση προς: το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας


 

Σύμφωνα με τον Ν. 4849/2021 (Α’ 207) ο οποίος άρχισε να ισχύει από 1ης Φεβρουαρίου 2022 παρατηρούνται τα παρακάτω:

  • Στο άρθρο υπ’ αρ. παρ. 1 αναφέρεται: « Σκοπός του παρόντος είναι η ρύθμιση των υφισταμένων μορφών άσκησης οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο του υπαίθριου εμπορίου η θέσπιση νέων μορφών υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και η ρύθμιση της διαδικασίας του ελέγχου συμμόρφωσης των πωλητών υπαίθριου εμπορίου.»
  • Στο άρθρο υπ’ αρ. 3, αναφέρεται: «Μορφές άσκησης υπαίθριου εμπορίου – Πεδίο εφαρμογής» στο οποίο αναφέρονται οι μορφές άσκησης του υπαίθριου εμπορίου (παραγ. 1) και ειδικότερα οι οργανωμένες υπαίθριες αγορές (περ. α) της παρ. 1 ως άνω). Στις οργανωμένες υπαίθριες αγορές περιλαμβάνονται: οι λαϊκές αγορές, οι πρωτότυπες λαϊκές, οι βραχυχρόνιες αγορές, οι υπαίθριες αγορές παρασκευής έτοιμου φαγητού και ποτού (street food markets), οι αγορές χειροτεχνών καλλιτεχνών και οι αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων.»
  • Στο άρθρο υπ’ αρ. 66 υπό τον τίτλο «Μεταβατικές διατάξεις» και στην παράγ. 14 αυτού, αναφέρεται: «Υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, υπαίθριες αγορές, οι οποίες δεν ανήκουν στις κατηγορίες της παρ. α) του άρθρου 3, (ως άνω δηλαδή) καταργούνται αυτοδικαίως εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος».

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αναφερόμενες διατάξεις του Ν. 4849/21, σαφέστατα, προσδιορίζονται τα είδη των υπαίθριων αγορών (Στο σημείο δε αυτό θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι οι λαϊκές αγορές αποτελούνται από δύο κατηγορίες εργαζομένων, τους επαγγελματίες πωλητές και τους παραγωγούς πωλητές). Καμία, απολύτως, άλλου είδους υπαίθρια αγορά δεν προβλέπεται (άρα απαγορεύεται) να λειτουργεί από την έναρξη του ισχύοντος, ως άνω, Νόμου δηλ. από την 1η Φεβρουαρίου του 2022. Μάλιστα, ο ισχύων νόμος ρητώς αναφέρει ότι «καταργούνται αυτοδικαίως εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος» κάθε άλλου είδους υπαίθρια αγορά που δεν ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες του άρθρου 3, με καταληκτική ημερομηνία του 3μήνου, ήτοι την 31 Μαΐου 2022.

Είναι γεγονός ότι από την 1η Ιουνίου 2022, ο νόμος έτυχε πλήρους εφαρμογής αφού ουδεμία άλλη υπαίθρια αγορά λειτούργησε έξω από το πλαίσιο που ορίζει ο ισχύων Νόμος.

Όμως, εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, άρχισαν να διαφαίνονται στον ορίζοντα συγκεκριμένα περιστατικά παρανομίας και ευθείας παράβασης του ως άνω Νόμου. Τα περιστατικά δε αυτά έχουν μια πολλαπλασιαστική τάση, ίσως ενθαρρυμένα από την απραξία των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής και την ηθελημένη αδιαφορία των φορέων της εκάστοτε Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περιπτώσεις των «Αγορών χωρίς μεσάζοντες», του «Λιμανιού χωρίς μεσάζοντες» (στα Ταμπούρια του Δήμου Πειραιά) , του «Φεστιβάλ γης» (στο Δήμο Αλίμου) και άλλες ακόμη συναφείς, με επινοημένες διάφορες εντυπωσιαστικές αυτονομασίες, είναι κυριολεκτικώς παράνομες! Και τούτο διότι λειτουργούν με την ποικιλονυμία των απατεώνων, οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι στις λαϊκές υπάρχουν οι παραγωγοί πωλητές, που, από τα χωράφια τους, πωλούν τα προϊόντα τους, απευθείας στους αδειοδοτημένους πάγκους των λαϊκών, τους αγνοούν, παρανομώντας, επιδεικτικά, εις βάρος τους.

Όλες αυτές οι ευφάνταστα ποικιλόνυμες και παράνομες αγορές, οι οποίες αποτελούνται από 10-15 πάγκους και οι οποίες στήνονται μόνον Κυριακές (παρά την εκ του νόμου προβλεπόμενη Κυριακή – αργία), εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι τις Κυριακές δεν λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και το γεγονός ότι τις Κυριακές υπάρχει πλημμελής αστυνομική εποπτεία – έλεγχος και συνεπώς καταστολή. Και τούτο διότι λειτουργούν χωρίς απόφαση ίδρυσης, χωρίς καμία άδεια και κανονισμό λειτουργίας, χωρίς τιμολόγια, χωρίς ταμειακές αποδείξεις, χωρίς πιστοποιητικά προέλευσης των προϊόντων και χωρίς διαβάθμιση της ποιότητάς τους. Δηλαδή εκτός της παρατηρούμενης απόλυτης ανεξέλεγκτης παρανομίας σημειώνεται και η παρατηρούμενη επικινδυνότητα των προς πώληση προϊόντων.

Μετά από την γνωστοποίηση των πραγματικών αυτών περιστατικών τα οποία αρχίζουν θρασύτατα να εμφανίζονται ενθαρρυνόμενα από την αδιαφορία των εποπτευόντων θεσμών έως και την συνέργεια κάποιων, με σκοπό το πολιτικό ή το οικονομικό όφελος, δεν δικαιολογούνται Δήμοι και Αστυνομικά Τμήματα να αδρανούν, να μην εφαρμόζουν τους νόμους του Κράτους και να μην φροντίζουν για την πάταξη της εκνομίας που αυξάνεται τελευταία υπό την εξόφθαλμη ανοχή τους.

Στον αντίποδα των ανωτέρω, βρισκόμαστε εμείς, οι απολύτως νόμιμοι και νομοταγείς επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί, οι οποίοι, πλέον των φόρων, των διάφορων τελών, των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων συναφών υποχρεώσεων μας προς το Κράτος, καταβάλουμε, ετησίως, ως πωλητές, το ποσό των 7.200.000 ευρώ, προς την περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους του ν. Αττικής.

Κατόπιν όλων αυτών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Ενώπιον Σας όλα τα παρατηρούμενα τελευταία έκνομα περιστατικά που απειλούν την λειτουργία των νομίμων υπαιθρίων αγορών και τα οποία εξευτελίζουν την ισχύ του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου καθώς και την οικονομία και υγεία των καταναλωτών.

Και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμεθα παντώς νομίμου διακαιώματος μας. 

Αθήνας 20 Ιουνίου 2022 

Εκ της ΠΟΣΠΛΑ

 

       Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

Μουλιάτος Δημήτριος                                                         Σφύρλας Κωνσταντίνος

 

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση.