Ηλιούπολη - Παναγιώτης Δριμυλής: "Ένα συνονθύλευμα από πρόσωπα που σε καμμιά περίπτωση δεν έχουν λειτουργήσει ως παράταξη αλλά ο καθένας τους κρατάει προσωπικό τεφτέρι".

 


Πολιτική ανάλυση για την Ηλιούπολη, χαμηλού ρίσκου.
Περιπλέκεται το πολιτικό σκηνικό της Ηλιούπολης, θυμίζοντας αποθήκη πυρομαχικών που εκτελούνται εντός της εργασίες, που προκαλούν ολοένα και περισσότερους σπινθήρες φωτιάς.

1) Με μεγάλη επιφύλαξη πλέον αντιμετωπίζεται από πολλούς Συριζαιους ο Αποστόλης Στασινόπουλος, μετά την ομολογία, που έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδικασία των ΟΜ Ηλιούπολης, ότι η σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό, είναι υπερκοστολογημένη. Η εκδοχή της υποστήριξης του δημάρχου Χατζηδάκη, εάν και εφόσον καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Ακόμα κι έτσι όμως να γίνει, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα υπακούσουν οι Ηλιουπολιτες Συριζαιοι, μιας και καθημερινά πληθαίνουν οι αντιδράσεις γύρω από το πρόσωπο του δημάρχου Χατζηδάκη και του νεαρού συριζαιου αντιδήμαρχου.

2) Στην τελική ευθεία δείχνει να μπαίνει, καθώς φαίνεται έχουν δημιουργηθεί ισχυρές συμφωνίες και έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις, ρήξη εντός της παράταξης που διοικεί. Είναι γνωστό ότι έχουν υπάρξει μέχρι τώρα, πολλές ταχύτητες και ομάδες εντός της ετερόκλητης αυτής διοίκησης, σε σημείο κάποιες στιγμές να τέθηκε θέμα εξόντωσης συγκεκριμένης τάσης και προσώπων.

3) Αυξάνεται η αβεβαιότητα στα στελέχη της διοίκησης. Ένα συνονθύλευμα από πρόσωπα που σε καμμιά περίπτωση δεν έχουν λειτουργήσει ως παράταξη αλλά ο καθένας τους κρατάει προσωπικό τεφτέρι. Είναι αμφίβολο πόσοι θα μείνουν μέχρι τέλους ή θα επιχειρήσουν να μεταπηδήσουν σε άλλα πιο ευνοϊκά για αυτούς σχήματα. Το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, μάλλον θα απαρτίζεται από 35 δημοτικούς συμβούλους, αντί 41 που έχει σήμερα. Με δεδομένο ότι η παράταξη που διοικεί θα βγει δεύτερη και ίσως ακόμα πιο πίσω, ηχηρά ονόματα που βρέθηκαν να έχουν θέση δημοτικού συμβούλου ή αντιδημάρχων, επί πάνω από μια δεκαετία, κινδυνεύουν να περάσουν στην αφάνεια.

4) Η βεβαιότητα που εκφράζεται στο παρόν κείμενο ότι η παράταξη που διοικεί, δεν έχει καμία πιθανότητα επανεκλογής, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας δημοσκόπησης, αλλά πολιτικού συλλογισμού με ορθολογικά κριτήρια.

-Είναι η βαθιά αίσθηση που δίνεται από τους κατοίκους της Ηλιούπολης, που όπου σταθείς και ανοίξεις κουβέντα, δονείται η περιοχή με αρνητικό πρόσημο για το πρόσωπο κυρίως του δημάρχου.

-Δεν θεωρώ πως θα τολμήσει δημ παράταξη και εντέλει κομματικός μηχανισμός, φανερά να τοποθετηθεί σε δεύτερο χρόνο υπέρ της παράταξης Χατζηδάκη.

5) Τέλος σε όλα τα παραπάνω σημεία, έρχεται να προστεθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι στο ζήτημα της σύμβασης για τον ηλεκτροφωτισμό, θα ασκηθούν από Σεπτέμβριο και μετά μηνύσεις, με σκοπό να διερευνηθεί δικαστικά πια, ποιός ή ποιοί είναι αυτοί που άλλαξαν τα νούμερα στην κατανάλωση και την ωφέλεια ηλεκτρικού ρεύματος στον οδοφωτισμο της πόλης, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το κόστος με μερικά εκατομμύρια ευρώ προς όφελος του ιδιώτη που θα αναλάμβανε το έργο, μαζί με αγνώστους λοιπούς αποδέκτες.

28.06.2022

Παναγιώτης Δριμυλής