ΠΕΖΟδρόμια στην Ηλιούπολη, ένα διαχρονικό όνειδος! - Καταγγελία αναγνώστη.

 

Καλημέρα σας,

Σας στέλνω ακόμα μία καταγγελία μήπως με την δημοσιοποίηση ασχοληθεί κάποιος

Ευχαριστώ.

ΠΕΖΟδρόμια στην Ηλιούπολη, ένα διαχρονικό όνειδος!

Η στάθμευση επί του πεζοδρομίου στην Ηλιούπολη είναι ένα καθεστώς με επικίνδυνες συνέπειες για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών στην πόλη. Οι δε ΑΜΕΑ συμπολίτες μας αποκλεισμένοι στα σπίτια τους από όλους τους αντικοινωνικούς.

Το πρόβλημα είναι τόσο οξύ που πλέον ακόμα και πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα, στις δε γειτονιές τα πεζοδρόμια είναι μόνιμα και αποκλειστικά χώροι στάθμευσης  με την ανοχή διαχρονικά όλων των δημοτικών αρχών και βέβαια και της τωρινής.



Τα πεζοδρόμια είτε είναι ανύπαρκτα είτε μονίμως κατειλημμένα από σταθμευμένα αυτοκίνητα/μοτοποδήλατα, κάδοι σκουπιδιών, κλαδιά, μπάζα, ζαρντινιέρες κτλ.

Οι αντικοινωνικοί συμπολίτες μας όλο και πληθαίνουν, δεδομένης και της αυξανόμενης ανοικοδόμησης της Ηλιούπολης με δεκάδες νέες πολυκατοικίες που κατασκευάζονται και  εντείνουν περαιτέρω το πρόβλημα.

Mία παντελώς απούσα Αστυνομία/Τροχαία και μια υπο-στελεχωμένη μειωμένου ωραρίου Δημοτική Αστυνομία είναι σίγουρο εκ του αποτελέσματος ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το μέγεθος της πόλης και το πλήθος των παραβάσεων.

Στην Κάτω Ηλιούπολη που κατοικώ υπάρχουν αρκετοί στενοί δρόμοι όλοι διπλής κατεύθυνσης, που ο Δήμος τόσα χρόνια δεν μπορεί ούτε να τους μονοδρομήσει ούτε να τους κάνει ήπιας κυκλοφορίας. Εκεί θα μπορούσε να «δικαιολογηθεί» η στάθμευση στο πεζοδρόμιο, αφού εάν παρκάρεις στο οδόστρωμα κλείνεις το δρόμο ουσιαστικά.

Αλλά το να έχεις θέση στάθμευσης και να παρκάρεις μόνιμα κάθετα στο πεζοδρόμιο αποκλείοντας όλους τους πεζούς, αυτό ξεπερνάει κάθε ανοχή. Και αυτή η συμπεριφορά είναι πλέον καθεστώς.