Πρεμιέρα για τον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη".Πρεμιέρα χθες Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 για τον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" για το φετινό καλοκαίρι, με ένα αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός, αρθρογράφος-δοκιμιογράφος και ακαδημαϊκός, υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Θεωρείται ο πατριάρχης του νεοελληνικού θεάτρου και ο κύριος εκφραστής των καταστάσεων που βίωσε η κοινωνία μας το τελευταίο ήμισυ του 20ου αιώνα.
Εξίσου γόνιμη, όμως, ήταν και η συμβολή του στον νεοελληνικό κινηματογράφο ως σεναριογράφου.
Εξέχων δείγμα του έργου του στην 7η Τέχνη αποτελεί η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, στην ταινία «Ο Δράκος», που έχει συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες του 20ου αιώνα και η οποία προβλήθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος.


Τίμησε με την παρουσία της και χαιρέτησε την εκδήλωση η κα Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη η οποία και παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα από τον Δήμαρχο κο Γιώργο Χατζηδάκη.
Προλόγισε την ταινία ο Ιστορικός Κινηματογράφου, Γιάννης Σολδάτος.


Γαβριήλ Αραμπατζής, επικεφαλής παράταξης "Η Πόλη που θέλω" - κ. Τόνια Αντωνίου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ