Ο Γιάννης Μπαλάφας στην Ηλιούπολη.

Ο συμπαθής, χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα δραστήριος βουλευτής ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ βρέθηκε χθες στην Ηλιούπολη, στην εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης "Το εργαστήρι".

Ο κος Μπαλάφας εντυπωσιασμένος από την δράση της Ένωσης έθεσε εαυτόν στη διάθεσή της στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ενώ είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα της έκθεσης Ζωγραφικής και Αγιογραφίας στον περιβάλλοντα χώρο "ΒΑΓΟΝΙ".


Γιάννης Μπαλάφας - Βιογραφικό

 

Βουλευτής της Β΄Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εκλέχτηκε τον Ιανουάριο του 2015 και επανεκλέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

– Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (Νοέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018)
– Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Σεπτέμβριος 2015 – Νοέμβριος 2016)
– Αντιπρόεδρος της Βουλής (Ιανουάριος 2015 – Σεπτέμβριος 2015)
– Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
 

•Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Από σπουδαστής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.
Στα χρόνια της δικτατορίας (1967-1974) είχε αντιστασιακή δράση. Συμμετείχε στην αντιδικτατορική οργάνωση «Ρήγας Φεραίος», δικάστηκε και εκτοπίσθηκε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.
Από το 1974 στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, επί σειρά ετών υπεύθυνος για θέματα υγείας, για το χώρο των επιστημόνων κ.α.
 

•Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές τεχνικών έργων. Εργάσθηκε σε μεγάλο γραφείο μελετών, σε κατασκευαστική εταιρεία, καθώς και με ιδιωτικό γραφείο.

 

•Με Ηπειρώτικη-Τζουμερκιώτικη καταγωγή, γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και έζησε, ως παιδί και έφηβος, στην Τρίπολη, στην Ζάκυνθο, στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα.

 

•Το 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «20 χρόνια χρειάστηκαν. Το χρονικό του εγχειρήματος του Συνασπισμού». Επίσης, άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε μια σειρά από έντυπα.