Ηλιούπολη - Βαγγέλης Κεφαλάς: "Ας μην επιτρέψουμε για άλλη μία φορά να ασκείτε η πολιτική από ανθρώπους όπου άλλα λένε και άλλα πράττουν".

 


Εξαιρετική ανάρτηση από τον συμπολίτη μας Βαγγέλη Κεφαλά στην ομάδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπράβο Βαγγέλη. 

"Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, πολίτες και πόλη συνιστούσαν μια ταυτότητα, πάνω στην οποία στηριζόταν η έννοια της πολιτικής. Η πόλη δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι απλά μία γεωγραφική έννοια. Η πόλη πρέπει να είναι μία κοινότητα ανθρώπων, μια κοινότητα προσώπων, αυτή των πολιτών, οι οποίοι έχουν διαρκές και αμείωτο ενδιαφέρον για όλα όσα καθημερινά, μικρά και μεγάλα, διαδραματίζονται εντός της πόλης τους.

Ως πολίτες καλούμαστε στην πόλη όπου ζούμε, εργαζόμαστε και δραστηριοποιούμαστε, να αξιολογήσουμε και να αποφασίσουμε ποιοι άνθρωποι και ποιες προσωπικότητες είναι ικανές να πράξουν με γνώμονα το κοινό καλό για την επόμενη ημέρα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Δυστυχώς η άσκηση εξουσίας εντός και εκτός των τειχών της εκάστοτε πόλης, συχνά γίνεται κέντρο αποφάσεων των ολίγων ως προς τους πολλούς και εστία ανάπτυξης ανισοτήτων μεταξύ της κοινωνίας. Ωστόσο η πολιτική και η άσκησή της είναι δικαίωμα όλων των πολιτών, βασισμένο στις αρχές της πολιτικής ελευθερίας και ισότητας, χαρακτηριζόμενο από διακεκριμένες, ποιοτικές επιλογές και πράξεις. Οι αρνητικές συγκυρίες των τελευταίων ετών τόσο στην χώρα όσο και στην κοινωνία , εξώθησαν ένα κομμάτι των πολιτών εκτός της πολιτικής , όντας απογοητευμένοι από τις λανθασμένες πολιτικές πράξεις.

Ζούμε σε πόλεις γεμάτες από σκυθρωπούς και προβληματισμένους ανθρώπους. Άνεργους ανθρώπους. Ανθρώπους που κρύβουν τη δύναμή τους, τις γνώσεις τους, τα οράματα τους και την ελπίδα τους για το αύριο! Ας αντλήσουμε λοιπόν ο ένας από τον άλλον τη δύναμη αυτή, που θα μας ωθήσει να είμαστε παρόντες και όχι απόντες ως πολίτες, για ένα αισιόδοξο, δημιουργικό και δίκαιο αύριο. Ας μην επιτρέψουμε για άλλη μία φορά να ασκείτε η πολιτική από ανθρώπους όπου άλλα λένε και άλλα πράττουν.

Γιατί οι πράξεις έχουν δύναμη και γιατί χίλια λόγια δεν αξίζουν όσο μια πράξη".