Νίκος Καραβαγγέλης - Παντελής Φασόης: Δωρεάν Πολιτιστικές Εκδηλώσεις... Αλλού! - Στην Ηλιούπολη τι Γίνεται ;

 


ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ……ΑΛΛΟΥ!
ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;
Υπέροχη και απολαυστική η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Αρκάς: Eκτός Ελέγχου»



Βέβαια δεν είναι εύκολο σε πολλούς να την παρακολουθήσουν, όταν σε μια περίοδο που τα οικονομικά είναι δύσκολα και απαιτείται κάποιος να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη για να δώσει τα 15-18 ευρώ εισιτήριο. Πολύ περισσότερο τα 40 και βάλε ευρώ που απαιτούνται για να την παρακολουθήσει μία οικογένεια.


Δράξαμε λοιπόν την ευκαιρία βρεθήκαμε στο Δήμο Καλλιθέας, όπου την παρακολουθήσαμε δωρεάν μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού της πόλης Λάζαρο Λασκαρίδη μαζί με πάνω από 300 ακόμα θεατές στο προαύλιο του 4ου Λυκείου Καλλιθέας. (Δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν κάτοικοι Καλλιθέας ή μη)


Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν απλόχερα δωρεάν αξιόλογες, επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για τους δημότες, κατοίκους, αλλά και επισκέπτες της πόλης τους.
Ακούσαμε και ζήσαμε από κοντά το όραμα κάποιων που τόλμησαν και το έκαναν πραγματικότητα. Είδαμε την αποκέντρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων από τα κεντρικά σημεία μια πόλης τουλάχιστον 250.000 κατοίκων, μετατρέποντας αυλές σχολείων και συνοικιακούς δημόσιους χώρους σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους, δίνοντας την ευκαιρία να πλημμυρίσουν όλες οι γωνιές της από δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Και αρκετοί άλλοι Δήμοι πράττουν το ίδιο , σε πείσμα όσων αναφέρονται υποτιμητικά για «τσαμπατζήδες» θεατές και «λαϊκιστές» τοπικούς άρχοντες που «χτίζουν» πολιτικές καριέρες στην πλάτη του πολιτισμού.
Όπως αυτοί του Αλίμου, της Γλυφάδας, της Αργυρούπολης- Ελληνικού, της Καλλιθέας, του Περιστερίου, αλλά και του Ζωγράφου, Ίλιου , Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Γαλατσίου που παρόλο που δεν έχουν επιπλέον έσοδα από μαρίνες και Ιδρύματα, αποδεικνύουν πως θέλουν και μπορούν και προσφέρουν δωρεάν αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Στην Ηλιούπολη τι γίνεται ;
Προς το παρόν «ΛΑΧΑΝΑ και ΧΑΧΑΝΑ» για απόψε (5/7) στο Άλσος Δ. Κιντής, στις 21:00 με εισιτήριο από 8 -12 ευρώ.
Αλήθεια, αφού κατά την άποψη των υπευθύνων, οι άνω των 120.000 κάτοικοι της Ηλιούπολης δεν μπορούν να επιβαρυνθούν ούτε το κόστος έστω μιας τέτοιας παιδικής παράστασης για να παρουσιαστεί δωρεάν, πόσα έσοδα θα έχει ο Δήμος από αυτή την παράσταση ;