Άλλη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ηλιούπολης.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 29/6/2022, στην πλατεία Καποδίστρια της Ηλιούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση πολιτών της περιοχής, για ενημέρωση σε θέματα Υγείας τοπικού και γενικού χαρακτήρα, στα πλαίσια εκδήλωσης για τον δημόσιο χαρακτήρα της Π.Φ.Υ, με ομιλητές τους Ξανθό Ανδρέα (τομεάρχη Υγείας ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – Π Σ π. Υπουργό), Καζιόλα Γιώργο (μέλος Ο.Μ. Π.Φ.Υ Αττικής, γιατρό Κ.Υ. Ηλιούπολης) και Γεωργίνη Γιώργο (μέλος Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας, γιατρό Κ.Υ Δάφνης), με συντονίστρια την Κατερίνα Λουκάκη (μέλος Κ.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΠΣ, συντονίστρια της Α' Ο.Μ. Ηλιούπολης), ενώ παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα (Β3) του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γιατρός Γιάννης Μουζάλας.Η ενημέρωση-συζήτηση ήταν διαδραστική με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών όπου αναλύθηκαν θέματα της - για 3η συνεχόμενη χρονιά - ζοφερής καθημερινότητας, με έμφαση στην Υγεία και την σχέση αυτής με τους άλλους τομείς της ζωής μας (εργασία, περιβάλλον, οικονομία, παιδεία) και κατατέθηκαν προτάσεις για τις λύσεις αυτών στα πλαίσια του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΠΣ

Ηλιούπολη 30.6.2022
Η Νομαρχιακή – Ο.Μ. (Π.Φ.Υ.) Αττικής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Οι Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηλιούπολης


Ανδρεας Ξανθός - 03.07.2022

Από 1/7, οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους από ιδιώτες γιατρούς.

Αλλά μόνο από γιατρούς των δημόσιων δομών, οι οποίες είναι πλήρως αποδιοργανωμένες και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Αυτό είναι μια επιλογή που δημιουργεί εμπόδια πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, υπονομεύει την καθολική και ισότιμη κάλυψη υγείας και αποτελεί μια κίνηση «τιμωρητισμού» απέναντι σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα που -κατά την κυβέρνηση- απολαμβάνει υπερβολικά «προνόμια»! Και όλα αυτά για να «ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη που έχει ξεφύγει»!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, λόγω των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών τους, διευρύνουν καθημερινά τις ανισότητες στη φροντίδα υγείας.

Γι’αυτό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πανδημική κρίση. Είναι ώρα για αλλαγή πορείας στα πολιτικά πράγματα και στην υγειονομική στρατηγική της χώρας.