ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Σύμβουλος της Κ.Ο. σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, ο Μιχάλης Χάλαρης.

 


Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

 Ανακοίνωση

 

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και  Υποστράτηγος Π.Σ. (ε.α.) Μιχάλης Χάλαρης αναλαμβάνει σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Tο βιογραφικό του κ. Χάλαρη:

Ο Δρ. Μιχάλης Χάλαρης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και  Υποστράτηγος Π.Σ. (ε.α.) έχοντας υπηρετήσει σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις. 

Σήμερα τελεί Διευθυντής Ερευνών σε θέματα Διακινδύνευσης, Κίνδυνων, Κρίσεων και Ασφάλειας στο Θεσμοθετημένο Εργαστήριο «Ήφαιστος», Διευθυντής του Τομέα Φυσικής Χημείας και Χημικής Τεχνολογίας και Αν. Διευθυντής στο ΠΜΣ «Χημική Βιομηχανία: Διαχείριση Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας».

Έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών.

Είναι συντονιστής Καθηγητής του μαθήματος «Τεχνολογικές καταστροφές και περιβαλλοντικοί κίνδυνοι»  στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΔΔΠΜΣ) «Ανάλυση και Διαχείριση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών», διδάσκων στο μάθημα «Hazard Identification & Risk Management» στο MSc in Oil and Gas Technology και έχει διατελέσει Καθηγητής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και προσκεκλημένος Καθηγητής σε προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών άλλων ΑΕΙ. 

Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Η ανάρτηση του κου Μιχάλη Χάλαρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής


▶️
Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, για ενδυνάμωση της πολιτικής μας στα θέματα Πολιτικής Προστασίας συνδυάζοντας την επιστημονική και τεχνοκρατική προσέγγιση μαζί με την εφαρμοσμένη πολιτική.

🔗
Σύμφωνα με τον Economist για το 2022: «Αν και οι πυρκαγιές, οι καύσωνες και οι πλημμύρες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, οι φορείς χάραξης πολιτικής φαίνεται να μην έχουν την αίσθηση του επείγοντος όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική πρόταση το έχει στον πυρήνα των πολιτικών προτεραιοτήτων της.