Όχι στην φίμωση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης - Ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ. Δάφνης - Υμηττού που πρότειναν οι "Πολίτες σε Κίνηση ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ".ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΜΑΣ


Η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (30.06.2022) πρόταση Ψηφίσματος κατά της, κατατεθειμένης στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών, διάταξης νόμου, με την οποία αφαιρείται από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων το δικαίωμα που έχουν έως τώρα να θέτουν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για μια ακόμη αντιδημοκρατική εκτροπή της Κυβέρνησης, που φαίνεται πως επιλέγει να ξεχνά ότι βασικό συστατικό της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός στον διάλογο και προσβάλλει τις τοπικές κοινωνίες, επιτιθέμενη στις δημοτικές παρατάξεις που μεταφέρουν τον παλμό και τα προβλήματα των δημοτών στα δημοτικά συμβούλια, όταν αυτά προκύπτουν, σε χρόνο παρόντα και ενεργό.

Με τη διάταξη αυτή καθίσταται τόσο πρόδηλη η «αλλεργία» της Κυβέρνησης στις δημοκρατικές διαδικασίες, που καθίσταται σχεδόν αδύνατο να την υποστηρίξει κάποιος.

Η πρότασή μας έγινε δεκτή και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ της απόσυρσης της συγκεκριμένης διάταξης από το νομοσχέδιο που συζητείται.

Θέλουμε η φωνή μας να φτάσει ως τα έδρανα της Βουλής εγκαίρως και συνενωμένη με όλες τις δημοκρατικές φωνές, να αποτρέψει ένα ακόμα ολίσθημα της Κυβέρνησης, που τρία χρόνια τώρα με απανωτές «μαχαιριές» επιχειρεί να επιφέρει την κατ’ ουσίαν «θανάτωση» του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού
Η επικεφαλής & δημοτική σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης