ΣΠΑΥ Υμηττός: Αθάνατοι οι ήρωες μας!


Αθάνατοι οι ήρωες μας!

Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε το απόγευμα της 22ης Ιουλίου στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς του Υμηττού στις 22 Ιουλίου 1998.

Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει ανεγερθεί εις μνήμην των τεσσάρων ηρώων, από τον Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και τον Πατέρα Χαράλαμπο από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας.

Εκ μέρους του ΣΠΑΥ απηύθυνε σύντομη ομιλία στη μνήμη των πεσόντων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου & Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.
Την επιμνημόσυνη δέηση τίμησαν με την παρουσία τους, οι οικογένειες και συγγενείς των πεσόντων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, εκ μέρους του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Σταμούλης, αξιωματικοί, ενώσεις και φορείς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Χάρης Θεοχάρης και κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Δήμητρα Νάνου, εκπρόσωποι όλων των Δήμων γύρω από τον Υμηττό.


Και σύσσωμες οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Υμηττού:
- Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης
- Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής
- Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα- Ομάδα Άμεσης Επέμβασης
- Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Εθελοντική Δασοπροστασία - Πυρόσβεση Γλυφάδας
- Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης
- Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Βούλας
- Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας
- ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.-Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού
- ΣΕΠΠΒΑΤΥ-Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!