Θωμάς Ε. Γαζής: Η Ηλιούπολη έχει ευκαιρία να αλλάξει.

 


Η Ηλιούπολη και κάθε δήμος της χώρας, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί στις κάλπες στις 8 Οκτωβρίου 2023 για να επιλέξει Δήμαρχο. Μόνο Δήμαρχο. Τον Δήμαρχο, το πρόσωπο του οποίου θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ικανής και αποτελεσματικής δημοτικής πλειοψηφίας.

Σε μια πρώτη ανάγνωση το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να μπαίνουμε από τώρα σε τέτοιες σκέψεις. Ωστόσο, είναι ένα διάστημα όπου μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, για την αποτελεσματικότητα της σημερινής δημοτικής αρχής και να αναζητήσουμε με ηρεμία τις ποιότητες που θέλουμε να έχει ο αυριανός μας δήμαρχος.

Τί Δήμαρχο θέλουμε, λοιπόν;

Για αρχή, βασικότερο όλων είναι ότι, ο αυριανός Δήμαρχος πρέπει να επικεντρώνεται στο μέλλον του τόπου, πέρα από κομματικές ή άλλες στρατηγικές. Μπορεί να εκφράζεται από συγκεκριμένο πολιτικοϊδεολογικό χώρο, όμως οι σκέψεις και οι πράξεις του να στοχεύουν στην συναίνεση και στην άμβλυνση των όποιων ιδεολογικών διαφορών. Ωστόσο, το ουσιαστικό δίλλημα που υπάρχει πίσω από το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ένα και μοναδικό. Το κριτήριο της απόφασης των πολιτών της Ηλιούπολης να είναι η επιλογή ανάμεσα στην σοβαρότητα και στην αμετροέπεια, στη συνεργασία και τη διαίρεση, στην ευγένεια και τον φανφαρονισμό, στην ουσιαστική πρόοδο από την οπισθοδρόμηση.

Τα στοιχήματα για την Ηλιούπολη είναι τεράστια και ο Δήμαρχος που θα τα διαχειριστεί πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί πρώτα τουλάχιστον το συναίσθημα και τη βούληση του.

Η Ηλιούπολη έχει επιτέλους ανάγκη από έναν Δήμαρχο, σοβαρό, τίμιο και με συγκεκριμένο όραμα. Ένα Δήμαρχο που δεν φοβάται να πει την αλήθεια και να συγκρουστεί με μικροσυμφέροντα. Έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο που δεν χρειάζεται την πολιτική για να είναι πετυχημένος. Έχει ανάγκη από έναν Δήμαρχο που δεν έχει ανάγκη να είναι Δήμαρχος για να διευθετήσει προσωπικές του εκκρεμότητες.

Επίσης, η πόλη μας χρειάζεται έναν Δήμαρχο που ξέρει τον τόπο του και ακούει τον κόσμο. Που στέκεται καθημερινά δίπλα του και αγωνίζεται για να βρει λύση στα προβλήματά όλων των πολιτών.

Η Ηλιούπολη χρειάζεται επιτέλους μια ομάδα ανθρώπων επιτυχημένων, μορφωμένων, με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο τους, οι οποίοι δεν θα έχουν δώσει ποτέ δικαιώματα στην αρνητική κριτική.

Πιστεύω πως όλα αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Γαβριήλ Αραμπατζή και της ομάδας που τον στηρίζει. Είναι η καλύτερη επιλογή και η ευκαιρία της Ηλιούπολης για να αλλάξει. Οι πολίτες του τόπου μας έχουν χρόνο να σκεφτούν. Να σκεφτούν ορθά και σοφά.  

Θωμάς Ε. Γαζής
Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για την Πειραιώς Ακίνητα ΑΕ
Επιχειρηματίας Τουριστικών Καταλυμάτων στην Λευκάδα
Αρθρογράφος