Χρόνια Πολλά από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νέου & Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρτέμιδος (12 φωτογραφίες).

 


Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν και φέτος στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νέου & Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρτέμιδος ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατέκλυσαν τον περιβάλλοντα χώρο πέριξ του Ιερού Ναού της πλατείας του Αγίου Νικολάου.

Παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ευλάβεια σε όλη την λατρευτική περίοδο τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία στον καλύτερο και περισσότερο οργανωμένο κατά την άποψη μας Ιερό Ναό της Αρτέμιδας, στην πευκόφυτη πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Διαβάζουμε στον Ορθόδοξο Συναξαριστή για την σημερινή εορτή https://www.saint.gr/771/saint.aspx

Κοίμησις της Θεοτόκου

Οὐ θαῦμα θνῄσκειν κοσμοσώτειραν Κόρην,
Τοῦ κοσμοπλάστου σαρκικῶς τεθνηκότος.
Ζῇ ἀεὶ Θεομήτωρ, κἂν δεκάτῃ θάνε πέμπτῃ.

Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου. Όταν δε ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Aρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.


Η χαρά της Θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της Υιό και Θεό όλων των ανθρώπων. Πήγε, λοιπόν, και προσευχήθηκε στο όρος των Ελαίων, όπου συνήθιζε να προσεύχεται και ο Κύριος Ιησούς. Έπειτα, γύρισε στο σπίτι του Ιωάννη, όπου έκανε γνωστή την επικείμενη κοίμηση της.

Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση της. Mαζί δε με τους Aποστόλους ήλθε και ο Aρεοπαγίτης Διονύσιος, ο Άγιος Iερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Aπόστολος Tιμόθεος, και οι λοιποί θεόσοφοι Iεράρχες.