Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Ανδρέας Φωτόπουλος, ένας εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου στο τέρμα της οδού Παπάγου Ηλιουπόλεως, θα ψαλεί και το 40ήμερο μνημόσυνο του Ανδρέα Φωτόπουλου, αναγνώστου και προέδρου του "Συλλόγου Ανεγέρσεως του ναού του Αποστόλου Παύλου Ηλιουπόλεως". 



Ο μακαριστός υπήρξε πρωτεργάτης της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου, που αρχικά ιδρύθηκε ως Συνοδικό Προσκύνημα και πλέον ανήκει στην Μητρόπολη Καισαριανής. Εκοιμήθη την 18η Ιουλίου και η εξόδιος έγινε την 25η Ιουλίου στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του πολιού αρχιμανδρίτου Διονυσίου Χαμαράκη εκ του ιερού ναού αγίου Κωνσταντίνου Ηλιουπόλεως, με την συμμετοχή και άλλων κληρικών εξ Ηλιουπόλεως καθώς και του εφημερίου του ναού αρχιμανδρίτου Καλλίνικου Χριστέλη, ο οποίος εκφώνησε και επικήδειο λόγο.


Επικηδείους εκφώνησαν και ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος  Κούλης, η καθηγήτρια της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίνα Κολοβοπούλου,  καθώς και ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χαμαράκης.