Δήμος Ηλιούπολης: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινούν, για δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης, τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά δέκα μπάνια, τις εργάσιμες ημέρες από τις 12 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 και για τη συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται δωρεάν με κλιματιζόμενο πούλμαν.

Το εισιτήριο εισόδου και χρήσης των εγκαταστάσεων, στο main deck, στον χώρο περιμετρικά της Λίμνης, όπου η οργανωμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσωστική κάλυψη, ιατρική κάλυψη, αποδυτήρια, ζεστό νερό, εστιατόριο, καφετέρια, WC, κλπ, θα είναι 10 ευρώ, αντί της τιμής των 15 ευρώ που ισχύει για το κοινό.

Ώρα αναχώρησης του πούλμαν από Ηλιούπολη στις 08:00 π.μ., από Σοφοκλή Βενιζέλου 112 και από τη Λίμνη Βουλιαγμένης για επιστροφή στην Ηλιούπολη, στις 11:30 π.μ. και θα ακολουθείται η εξής διαδρομή:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Δημαρχείο (Σοφ. Βενιζέλου 112) – Πλατεία Αεροπορίας – Αγία Παρασκευή – Λίμνη Βουλιαγμένης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Λίμνη Βουλιαγμένης - Αγία Παρασκευή.- Πλατεία Αεροπορίας- Δημαρχείο.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας και αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό της Αττικής φύσης. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο με τα υφάλμυρα νερά της να ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τις υπόγειες ιαματικές πηγές όσο και από τη θάλασσα, υπόσχεται μια φυσική και μοναδική εμπειρία.

Οι ιαματικές ιδιότητες του νερού που αναβλύζει από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων, με σταθερή μεταξύ 22 -29ο C και εκβάλει στη θάλασσα, οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα σε άλατα και μέταλλα και συγκεκριμένα σε κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο, που συμβάλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στην μετατραυματική αποκατάσταση, σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις.

Πληροφορίες συμμετοχής στο τηλέφωνο 2109970055.

Για τη συμμετοχή απαιτείται μία φωτοτυπία λογαριασμού ρεύματος, τηλεφώνου ή ΕΥΔΑΠ, που να πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία στην Ηλιούπολη.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα 29 Αυγούστου μέχρι και Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, από 9:00 έως 13:00, στο ισόγειο του Δημαρχείου, στο γραφείο του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.