Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Στα μουλωχτά μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Δήμος Ηλιούπολης ιδιωτικοποιεί μέρος της καθαριότητας.

 


Περνάει αύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου, ως έκτακτο θέμα και δια περιφοράς στην Οικονομική Επιτροπή η Δημοτική Αρχή, την ιδιωτικοποίηση μέρους του αντικειμένου της καθαριότητας!

Συγκεκριμένα με εισήγηση του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Στασινόπουλου, η Δημοτική Αρχή εισηγείται την εκχώρηση σε ιδιώτη την αποκομιδή και διαχείριση των λογής οικοδομικών υλικών, που κατά καιρούς εναποτίθενται γύρω από κάδους και γωνίες της πόλης.

Ένα μόνο τμήμα της εισήγησης είναι αρκετό για να καταδείξει την ιδιωτικοποίηση που επιχειρείται, όπως ξεκάθαρα διατυπώνεται σε αυτή! κλείνοντας την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος αναφέρει: «… Τόσο ο Δήμος Ηλιούπολης όσο και η Περιφέρεια Αττικής δεν διαθέτουν κατάλληλες αδειοδοτημένες μονάδες διαλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης των υλικών αυτών, καθιστώντας αναγκαστική την προσφυγή σε ένα αδειοδοτημένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης και αξιοποίησης των Α.Ε.Κ.Κ. και των ογκωδών αντικειμένων, δηλαδή έναν εξωτερικό ανάδοχο, κατάλληλα αδειοδοτημένο, στον οποίο ο Δήμος θα παραδίδει τα παραπάνω απόβλητα στις κατάλληλα αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις του για την περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίησης τους… «.

Με την εν λόγω εισήγηση τους και επιχειρώντας να παραπλανήσουν, ενώ κάνουν αναφορά στην ανάγκη αναζήτησης φορέα διαχείρισης των οικοδομικών υλικών, που σήμερα προσμετρούνται στα συμβατικά απορρίμματα και οδηγούνται στην Φυλή, καταλήγουν στην πρόταση της συνολικής εκχώρησης τους σε ιδιώτη!

Είναι αλήθεια ότι ειδικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κος Στασινόπουλος «το έχει» με τις ιδιωτικοποιήσεις και φαίνεται να διεκπεραιώνει επάξια την βρώμικη δουλεία στην διοίκηση του Δήμου (βλέπε ηλεκτροφωτισμός κ.α.).

Αλήθεια τι πραγματικά επιδιώκουν στα μουλωχτά και μέσα στο κατακαλόκαιρο?

Να μην τους πάρουμε χαμπάρι ότι ετοιμάζονται με τα χρήματα των δημοτών να πριμοδοτήσουν μια νέα σίγουρη και επικερδή αγορά για εργολάβους στην πόλη, που θα την κάνουν και με την βούλα του Δήμου χωματερή μπαζών!

Εμείς θυμίζουμε ότι την πόρτα της ιδιωτικοποίησης την ξαναχτύπησαν, ως Δημοτική Αρχή με «λαγό» τον κ. Στασινόπουλο και δεν τους βγήκε σε καλό… ας μην ξύνονται πάλι στην γκλίτσα του τσοπάνη.