Αμετανόητη η διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού.


Αμετανόητη η διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού. 

Και όταν λέμε διοίκηση εννοούμε δήμαρχο, αντιδημάρχους, πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου και όλους τους συναποφασίζοντες. 

Ενώ η διαβούλευση για τη ΣΜΠΕ της ΠΥΡΚΑΛ λήγει σε μια εβδομάδα από σήμερα, αυτοί επέλεξαν να προχωρήσουν σε ορισμό τακτικού δημοτικού συμβουλίου για την Τετάρτη, 31 Αυγούστου (προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες διακοπών), χωρίς να φέρουν προς συζήτηση στη συνεδρίαση το σοβαρότερο θέμα αυτή τη στιγμή για το μέλλον του δήμου. 

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, η δημόσια τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου πριν τη λήξη της διαβούλευσης για τους δημότες είναι άνευ σημασίας, γιατί έχουν αποδείξει περίτρανα εδώ και τρία χρόνια, ότι, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, το δημοτικό συμβούλιο, είναι άνευ σημασίας. 

Η κατρακύλα των εκλεγμένων εκπροσώπων πρέπει να κριθεί και θα κριθεί από τους πολίτες. 

Και σε λίγο που θα αρχίσουν, προεκλογικά, οι δήθεν αποστασιοποιήσεις και διαχωρισμοί θέσεων, καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι όταν συμβαδίζεις τρία χρόνια στον ίδιο θεσμικό κατήφορο, το να το σκας στην τελική ευθεία ονομάζεται απλώς ψηφοθηρία....

18.08.2022

Ανοικτή επιστολή της Παράταξής μας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης Υμηττού,
Σας καλούμε να ορθώσετε το ανάστημά σας και να βάλετε ένα φρένο στον εμπαιγμό που γίνεται και αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί τους Δημότες Δάφνης Υμηττού.
Στις 2 Αυγούστου μας ζητήσατε να δεχθούμε την αναβολή της συνεδρίασης για την ΠΥΡΚΑΛ, που είχαμε συγκαλέσει ως αντιπολίτευση, καθώς, σύμφωνα με την απάντηση που λάβαμε απ΄ το ΥΠΕΝ, δεν είχε ξεκινήσει ακόμα τυπικά η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
Αποδεχθήκαμε την αναβολή, με τη ρητή και έγγραφη επιφύλαξη να γίνει η συνεδρίαση, όπως γράφαμε, «σε χρόνο μεταγενέστερο του προβλεπόμενου, αλλά τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την εκπνοή της προθεσμίας διαβούλευσης που θα ταχθεί για τη ΣΜΠΕ και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου». Εσείς δε, προφορικά, σπεύσατε δύο φορές να διαβεβαιώσετε την επικεφαλής της παράταξής μας, ότι έχουμε άνεση χρόνου να διεξαχθεί η συνεδρίαση έως και τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, διαβεβαίωση επί της οποίας η επικεφαλής μας προέβαλε ισχυρές ενστάσεις, για τις οποίες δικαιώνεται.
Η Κυβέρνηση, τροποποιώντας μια πρόταση στην αρχική ανάρτησή της για τη διαβούλευση και όχι κάνοντας νέα ανάρτηση, με προφανή σκοπό την εξαπάτηση όσων ασχολούμαστε με το θέμα, όρισε ως χρόνο λήξης της προθεσμίας διαβούλευσης 30 ημέρες από την 4η Αυγούστου, δηλαδή, με άλλα λόγια, η προθεσμία λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου! Η Κυβέρνηση, επί της αρχικής ανάρτησης, για την οποία είχαμε λάβει έγγραφη διαβεβαίωση την 1η Αυγούστου ότι δεν είχε αρχίσει τυπικά η διαβούλευση, άλλαξε λίγες λέξεις στην προηγούμενη ανάρτησή της και έτσι άρχισε να τρέχει η διαβούλευση, αθόρυβα και μουλωχτά, εδώ και δύο εβδομάδες. Μένουν άλλες δύο….
Εν ολίγοις, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, η διαβούλευση λήγει σε 16 ημέρες από σήμερα, στις 3 Σεπτεμβρίου. Τι ακριβώς περιμένετε;;;; Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη;; Αν δεν σας έχουν εξαπατήσει κι εσάς, ετοιμαστείτε να μπείτε στο ίδιο κάδρο της αντιδημοκρατικότητας. Αν σας έχουν εξαπατήσει, ενεργήστε άμεσα, για να σώσετε την τιμή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οφείλετε να ζητήσετε άμεσα την αναβολή της διαβούλευσης. Οφείλετε να συγκαλέσετε άμεσα το αναβληθέν δημοτικό συμβούλιο. Οφείλετε να στηλιτεύσετε τις πρακτικές απαξίωσης των δημοτών και των εκπροσώπων τους.
Για τον Δήμαρχο, προφανώς και δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχει επιλέξει τον ρόλο εκείνου που κλείνει τα φώτα για να υπάρχει συσκότιση. Η μήπως και τώρα δεν γνωρίζει τίποτα;
Για τους Πολίτες σε Κίνηση
Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος
Ολγα Χριστινάκη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ηλίας Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης