Θεσσαλοί Ηλιούπολης: Πρόσκληση στην επετειακή εκδήλωση λόγου, μουσικής & χορού "100 χρόνια μνήμης από το 1922 - Νικ. Πλαστήρας".


Πρόσκληση του Δ.Σ του συλλόγου μας για την εκδήλωση μνήμης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ως φόρος τιμής των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή.


Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε όλους κοντά μας!





ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Σεπτεμβρίου 2022

Επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Θεσσαλών
«100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ: 1922-2022»

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας, «γνήσιο τέκνο» της Θεσσαλίας, ως στρατιωτικός, παρών σε όλες τις μάχες, όπως στον μακεδονικό αγώνα, στους Βαλκανικούς πολέμους, στον πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, στο πλευρό των συμμάχων, ήταν, μεταξύ των πρώτων που πάτησε στη γη της Ιωνίας και τελευταίος που την εγκατέλειψε. Ήταν εκείνος που πολέμησε γενναία και στη φάση της άτακτης υποχώρησης των ελληνικών στρατευμάτων, με περισσή ανδρεία και ψυχραιμία, λειτούργησε συντεταγμένα και διέσωσε από σίγουρο αφανισμό τους στρατιώτες του και χιλιάδες προσφύγων.

Μια επιστημονική επισκόπηση για την κατανόηση του ιστορικού παρελθόντος.

Πώς ο θρίαμβος της συνθήκης των Σεβρών κατέληξε σε καταστροφή.

Θα μιλήσουν ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Χρήστου και ο Διευθυντής του Κέντρου Ιστορικών Μελετών «Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ» κ. Παναγιώτης Νάνος.

Ακολουθεί μουσικό ταξίδι στη γη της Ιωνίας, του Πόντου και της Θράκης, με την ορχήστρα του Δημήτρη Κώτσικα και τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Βασίλη Καρφή.

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλέφωνο: 210 9923840

Ώρα Έναρξης: 20:30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, που θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου από τις 19.30μ.μ.