Συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη τέσσερις ανήλικοι μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε απογευματινές ώρες της 18-9-2022 στο προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε απογευματινές ώρες της 18-9-2022 στο προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος στην Ηλιούπολη

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες τους για την παραμέληση της εποπτείας τους

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 19-9-2022 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, τρείς (3) ανήλικοι (άπαντες 14χρονοι), κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και απλές σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 18-9-2022 στον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή της Ηλιούπολης, οι τρείς 14χρονοι ανήλικοι με χρήση σωματικής και λεκτικής βίας, ακινητοποίησαν 13χρονο ανήλικο και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, προκαλώντας τον τραυματισμό του.

Πριν την τέλεση της ληστείας, ο 13χρονος από κοινού με δύο έτερους ανήλικους είχαν συναντηθεί σκόπιμα στο σημείο με την ομάδα των 14χρονων, όπου διαπληκτίστηκαν.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση, καθώς και σε βάρος των τεσσάρων κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας των ανωτέρω ανήλικων τέκνων τους.

Οι τρεις 14χρονοι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.