Ηλιούπολη - Ιωάννης Παπαϊωάννου: Ας δώσουμε χώρο στους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά.

 

Ας δώσουμε χώρο..
Είναι ολοφάνερη η απροθυμία των νέων ν' ασχοληθούν με τα κοινά, ιδίως στις "μικρές" πολιτικές σκηνές: τις τοπικές κοινωνίες..

Το θέμα έχει αναλυθεί κατ' επανάληψη με χιλιάδες άρθρα και μελέτες κι εύκολα κανείς μπορεί να ανατρέξει σε κάποια απ' αυτά για να βρει λόγους και αιτίες..

Η αλλοίωση του όρου "ιδιώτης" που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα ως ταυτόσημη με τη σημασία της λέξης "όνειδος" είναι η απαρχή του προβλήματος..

Η ανακύκλωση ως δράση για το περιβάλλον είναι επιβεβλημένη και χρήσιμη, αντίστοιχα η χρήση της στις τοπικές πολιτικές δράσεις και πρόσωπα προσφέρει μόνο μαρασμό, μιζέρια και διαρκές πισωγύρισμα..

Η μόνη, κατά τη ταπεινή μου άποψη, άμεση λύση, μία εφαρμογή μεθόδου "κάρπα" για τη σωτηρία απ' τον επερχόμενο πνιγμό, είναι η άπλετη παροχή οξυγόνου..

ΑΕΡΑΣ λοιπόν.

Να δώσουμε χώρο και οξυγόνο στους νέους.. πραγματικό όχι βάζουμε κάνα δύο στο ψηφοδέλτιο για να δείξουμε ότι.. ανανεωνόμαστε..

Πρέπει να το κάνουμε αληθινά και έμπρακτα για να το πιστέψουν.. τόχουν ανάγκη οι κουρασμένες ανάσες μας.. τόχει ανάγκη η πρόοδος, η προοπτική, το μέλλον.

O Ηλιουπολίτης κος Ιωάννης Παπαιωάννου είναι δικηγόρος και όχι μόνο...