Ηλιούπολη - Παναγιώτης Δριμυλής: Έτσι για τη μνήμη της Ευαγγελίας.


Αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παναγιώτης Δριμυλής:
 

"Ο ιερέας στους αγ. Ισίδωρους στον Λυκαβηττό, μέσα στα πολλά που κατηγορείται, έχει και πολεοδομικές αυθαιρεσίες, μέχρι κοτέτσι με κότες και γαλοπούλες είχε κατασκευάσει. Αν και ο εν λόγω ιερέας φαίνεται να είναι μεγάλη μάρκα, καθώς φέρεται να έχει κοροϊδέψει πολύ κόσμο, υποστηρίζοντας ότι κάνει θαύματα, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα κοινό σημείο που εκτός από τη θρησκευτική πίστη, δείχνει να μοιράζονται και άλλοι ιερείς. Έχουν ένα θέμα με την πολεοδομική αυθαιρεσία. Για κάποιο λόγο προχωράνε με ιδιαίτερη ευκολία σε παράνομες επεκτάσεις των ναών, υποστηρίζοντας ότι τους καλύπτει ο νόμος του Θεού, καθώς είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι του επί της γης,μη δίνοντας λογαριασμό για τους νόμους των ανθρώπων.


Δεν γίνεται να μην μας έρθει συνειρμικά η υπόθεση του προφήτη Ηλία στον Υμηττό, με την μετατροπή ενός μικρού παραδοσιακού ναού σε μεγάλη εκκλησία. Έχει πεθάνει η καλή μας φίλη Ευαγγελία Δημητρίου που έτρεχε εκτός από το κινηματικό μέρος και το νομικό, προσπαθώντας να βγάλει άκρη μέσα στους δαιδαλώδης λαβύρινθους των υπηρεσιών και των νόμων τους. Πρόσφατα οι Μαυρογιαλουροι της πόλης θέλησαν να τιμήσουν την Ευαγγελία. Να γνωρίζουν άραγε ότι τους πέρναγε γενεές δεκατέσσερις όλους μαζί; Να θυμούνται άραγε ότι την βρήκαν μπροστά τους σε ότι παρανομία και αυθαιρεσία επιχείρησαν οι ίδιοι να κάνουν, όπως το νεκροταφείο στη Β ζώνη προστασίας του Υμηττού; Δεν πειράζει όμως. Ήταν άξια τιμών η Ευαγγελία,ας βγάλουν και οι Μαυρογιαλουροι λίγο κέρδος. Θα κάνουμε πως δεν είδαμε τίποτα.


Μαζί με την Ευαγγελία, υποτίθεται πως ασχολήθηκε και ο δήμος με την νομική υπηρεσία με το θέμα. Μιας και η Ευαγγελία λείπει, μήπως γνωρίζει κανείς τίποτα για την εξέλιξη του θέματος; Έτσι, να γίνει μια ενημέρωση στη μνήμη της,να την τιμήσουν πραγματικά.

Ο παπάς των αγ. Ισιδωρων έχει μια συγκεκριμένη κατηγορία εις βάρος του, επειδή ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει θαύματα. Αγυρτεία ονομάζεται η κατηγορία. Δεν είναι ο μόνος. Εγώ δεν ξέρω τώρα καν αν αυτή η ενημέρωση που ζητάω εμπίπτει στην κατηγορία του θαύματος. Είναι πιθανόν. Επειδή όμως δεν είμαι της άποψης του "όσο ζω ελπίζω" και επειδή η ελπίδα είναι μια λέξη μεταφυσικής έμπνευσης,θα ρωτήσω λίγο αλλιώς.


ΡΕ ΑΓΥΡΤΕΣ,τι γίνεται με το θέμα του πρ. Ηλία;

Έτσι για τη μνήμη της Ευαγγελίας".


ΥΓ: Οι φωτογραφίες της ανάρτησης από την σημερινή επίσκεψη των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στο σημείο.