Ηλιούπολη - Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: Λύστε το πρόβλημα γιατί οι νεκροί θα Σας σπρώξουν "στα χρονοντούλαπα της ιστορίας".



Σε σχόλιο του για την περσινή δημοσίευση του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την πολυήμερη αναμονή ταφής δυό νέων παιδιών ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο προ των ευθυνών του.



Έγραψε πέρυσι:
Λουλούδια έκοψε ο Θεός από την αυλή μας. Η Ηλιούπολη πενθεί μέρες τώρα (λόγω έλλειψης τάφων) τα δύο παιδιά της και πονά στο ξόδι τους χθες και σήμερα που αποχαιρέτησε τα δύο καμάρια της.
Κράνος παιδιά έστω κράνος, αφού δρόμους και άλλα της οδικής ασφάλειας δεν έχουμε. Κράνος και όχι οι διανομείς τα πράγματα στο χέρι και ο Θεός βοηθός.

Φέτος σχολιάσε:
Πέρασε ένας χρόνος.
Θυμόμαστε και πονούμε.
Αλλά περιμένοντας μια βδομάδα να κηδέψουμε τον Γιώργη Προμπονά, τον σοφό Νέστορα της αγίας Μαρίνης, Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης Apostolis Stasinopoulos Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης Πουλος Ιωαννης Χριστίνα Σερέτη Τάσος Ευσταθίου Stathis Psiropoulos Gabriel Arampatzis και όλοι Σας άπαξ άπαντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, λύση για την ταφή των τεθνεώντων μας δεν βρήκατε ακόμα. Παραμένουν άταφοι μέρες και μέρες. Μάλιστα με το θανατικό που έρχεται στην γερασμένη μας πόλη να δω που θα θαφτούμε τα επόμενα χρόνια που θα ξεπερνά η απαίτηση ταφής δημοτών τους 1500 κεκοιμημένους, τουλάχιστον, ετησίως. Και φυσικά γνωρίζετε πως το κρεματόριο της Ριτσώνας διπλασίασε τις συνθλίψεις στο μίξερ από τ' αποκαΐδια των πτωμάτων καθημερινά, ενώ όλοι προσπαθούμε να πιέζουμε για ταφές στην επαρχία, ώστε να αποφεύγεται το ψυχικό και οικονομικό κόστος με τις πολυήμερες και ψυχοφθόρες για τους οικείους αναμονές. Λύστε το πρόβλημα γιατί οι νεκροί θα Σας σπρώξουν "στα χρονοντούλαπα της ιστορίας".