Ηλιούπολη: Δικαίωση για Αραμπατζή το "αυτογκόλ" της διοίκησης για το δημοτικό συμβούλιο – παρωδία.



«Τρανή» δικαίωση για τον επικεφαλής της παράταξης η Πόλη που Θέλω, Γαβριήλ Αραμπατζή, αποτελεί το «αυτογκόλ» της διοίκησης του δήμου Ηλιούπολης, που συγκάλεσε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, με τη δια περιφοράς διαδικασία, για μια σειρά από θέματα, στις 25 Ιουλίου και τα φέρνει ξανά στο νέο δημοτικό συμβούλιο. 

Τελικά η διοίκηση του δήμου, μετά την πρωτοφανή της γκάφα και την προσφυγή που κατέθεσε ο Γαβριήλ Αραμπατζής προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής, αμφισβητώντας (και δικαίως) τη νομιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας, φέρνει προς ψήφιση στο νέο δημοτικό συμβούλιο – στις 8 Σεπτέμβρη- την ανάκληση των αποφάσεων που έλαβε για ζητήματα της πόλης με την δια περιφοράς διαδικασία…

Μια προσπάθεια της πολλαπλά εκτεθειμένης διοίκησης να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με κομπάρσους «ανεξαρτήτους και μη δημοτικούς συμβούλους».

Να σημειωθεί πως ο Γαβριήλ Αραμπατζής, με επιστολή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προσβάλλει 4 αποφάσεις της δια περιφοράς συνεδρίασης και ζητά την ακύρωσή τους, καθώς όπως υποστηρίζει δεν συνέτρεχε κάποιος από τους λόγους που δικαιολογούν τη δια περιφοράς συνεδρίαση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, δεν είχε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων δημοτικών συμβούλων (27) γεγονός που ακυρώνει την απόφαση που ελήφθη.

Ο κ. Αραμπατζής θεωρεί απαράδεκτη την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου, «πρακτική που συνειδητά ακολουθεί η διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης, η οποία εισάγει σοβαρά θέματα της πόλης και μας θέλει όλους απόντες». Επιπλέον εκφράζει τον προβληματισμό του για κάποιους, που μετά την «συνεδρίαση» κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να «νομιμοποιήσουν» την συμμετοχή τους σε ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία που υποβαθμίζει το ρόλο και την λειτουργία του.

«Η σημερινή διοίκηση του δήμου είναι φανερό ότι απεχθάνεται τον δημοκρατικό διάλογο, τις αντιρρήσεις, την πληροφόρηση των πολιτών, τα επιχειρήματα και τις προτάσεις των άλλων δημοτικών παρατάξεων και βολεύεται στην απουσία συζητήσεων, για να περάσει σοβαρά θέματα της πόλης», καταλήγει ο Γαβριήλ Αραμπατζής.



Πηγή:https://www.cityofilioupolis.gr/2022/09/dikaiosi-gia-arabatzi-to-aftogkol/