Ηλιούπολη - Θωμάς Ε. Γαζής: Η πόλη που θέλω.

 


Η πόλη που θέλω

Η πόλη που θέλω χτίζεται μέρα με τη μέρα και με καθημερινό αγώνα από ανθρώπους που ακολουθούν το όραμα τους.

Μια πόλη, όπου η δημοτική αρχή είναι έτοιμη στις κρίσιμες στιγμές να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες της και όλους τους μηχανισμούς αλληλεγγύης, ευαισθητοποίησης και ανθρωπισμού, όπως και όλους τους μοχλούς κοινωνικών δομών για να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους που ζουν ανάμεσα μας. Μιας δημοτικής αρχής που θα πρωτοπορεί και θα προσφέρει απλόχερα την βοήθεια της στους ανήμπορους, στους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα, στους φοιτητές που προέρχονται από άπορες και μονογονεϊκές οικογένειες. Μιας δημοτικής αρχής που θα έχει την ευαισθησία να προσφέρει ένα δωρεάν εισιτήριο για μια συναυλία ή μια εκδήλωση και ένα φρεσκομαγειρεμένο ζεστό φαγητό στο σπίτι όλων εκείνων που το έχουν ανάγκη.

Μια πόλη σύγχρονη, όπου η δημοτική αρχή θα είναι ικανή να ακολουθήσει τις ταχύτητες, τις απαιτήσεις και τις επιταγές του 21 ου αιώνα και θα τολμάει να αφήσει πίσω της την προχειρότητα, την συμβατικότητα και την βραδυπορία. Μιας δημοτικής αρχής, όπου με σύγχρονα εργαλεία θα μπορεί να κάνει ριζικές αλλαγές στο σύνολο των υποδομών και θα αναμορφώσει ολοκληρωτικά την εικόνα της πόλης.

Μιας πόλης, όπου η δημοτική αρχή μαζί με τους πολίτες της, θα είναι υπερήφανοι για τα πολυδύναμα αθλητικά της κέντρα, τις παιδικές χαρές της, για τους χώρους αστικού πρασίνου, τις πλατείες της και τις ποιοτικές υπηρεσίες και εκδηλώσεις πολιτισμού. Μιας πόλης που θα έχει οργανωμένη υπηρεσία δόμησης, πράσινη συνείδηση και σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Μιας πόλης που όσοι ζουν σε αυτή, δεν θα ντρέπονται να φέρουν φίλους και επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Μιας πόλης, όπου ο Δήμαρχος της θα αφήνει στην άκρη την κομματική του ταυτότητα και με έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θα σκέφτεται όλους τους πολίτες. Ένας δήμαρχος και μια δημοτική αρχή που θα λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο και το συμφέρον όλων των πολιτών.

Μιας πόλης, όπου ο Δήμαρχος θα βάζει καθημερινά στοίχημα να κερδίζει την αγάπη των συμπολιτών του. Ένας Δήμαρχος που θα κυκλοφορεί μέσα στην πόλη του και θα ζει κάθε στιγμή δίπλα στους ανθρώπους της πόλης του. Ένας Δήμαρχος που θα έχει ψηλά στην ατζέντα του την εξάλειψη των φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων, την έγκυρη ενημέρωση όλων των πολιτών και δεν θα διακατέχεται από καμία φιλοδοξία αυτοπροβολής. Ένας Δήμαρχος που θα γίνεται μια γροθιά, μια αγκαλιά αγάπης, ασφάλειας και προστασίας για όλους.

Αυτή η πόλη που θέλω, αντικατοπτρίζεται στον λόγο, στις δράσεις και στο πρόσωπο του Γαβριήλ Αραμπατζή και της ομάδας που τον στηρίζει.

Αυτή είναι η πόλη που θέλω.

Θωμάς Ε. Γαζής
Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για την Πειραιώς Ακίνητα ΑΕ
Επιχειρηματίας Τουριστικών Καταλυμάτων στην Λευκάδα
Αρθρογράφος