Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Ανακοίνωση για τα Τέλη και τους Φόρους στο Δήμο Ηλιούπολης.

 


Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 20 Οκτώβρη η Δημοτική Αρχή ψήφησε τα Δημοτικά Τέλη και τους φόρους της περιόδου 2023, αυξάνοντας αυτή την φορά τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων (από 25% στις κεντρικές πλατείες έως 33% στις απομακρυσμένες γειτονίες !!), έχοντας και πάλι την στήριξη των λεγόμενων ανεξάρτητων συμβούλων και την ανοχή (λευκό) της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ευσταθίου.

Τα στοιχεία που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά, τις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης, όταν αποκάλυπτε το αφήγημα της περί μείωσης των τελών στο δήμο, ως καθαρά επικοινωνιακό μέτρο. Πίσω από τα ψίχουλα της μείωσης για τα χρόνια 2019 – 2020, συγκαλύφτηκε μια γενναία αύξηση φόρων και τελών που έφερε για νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες, η ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε την ευθυγράμμιση των δηλουμένων τετραγωνικών στο Δήμο με το Ε9 και μπήκε σε εφαρμογή από το 2021 από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Δυο χρόνια τώρα, εν μέσω Πανδημίας και απογείωσης της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους, νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες, πρόσθεσαν στα ταμεία του Δήμου πάνω από 2 εκ. ευρώ! Κι όμως, οι μόνιμοι υπάλληλοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 20, ο στόλος καθαριότητας παραμένει απαρχαιωμένος, η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός στην πόλη σταθερά μεταξύ φθοράς και ανυπαρξίας!

Δημοτική Αρχή και μαζί της οι άλλες παρατάξεις των μεγάλων αστικών κομμάτων στο Δήμο, συσκοτίζουν το αντιλαϊκό πλαίσιο που έχει απογειώσει την φοροεπιδρομή και των Δήμων. Ο φοροεισπραχτικός χαρακτήρας των Δήμων έχει χαραχτεί από όλες τις κυβερνήσεις και συνοδεύει την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις των αστικών κομμάτων στο δήμο, αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο τον ενστερνίζονται και τον υπηρετούν χωρίς αναστολές. Το προεκλογικό φιλολαϊκό προσωπείο που κάποιες από αυτές τις δυνάμεις επιδεικνύουν σήμερα, είναι μόνο «για τα μάτια του κόσμου»!

Γι’ αυτό συστηματικά απορρίπτουν τις συγκεκριμένες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για γενναία μείωση των τελών στο Δήμο, με αιχμή:

— Την άμεση μείωση των τελών για τους μικροεπαγγελματίες της πόλης που συντρίβονται από τα μέτρα της κυβέρνησης.

— Την απόλυτη μείωση των τελών στους κοινόχρηστους χώρους που σήμερα επιβαρύνονται όπως η κατοικία.

— Την αντιστάθμιση μιας γενναίας μείωσης των τελών για μικρομάγαζα, κοινόχρηστους χώρους, κατοικία, με αύξηση τελών στα μεγάλα Super Market της περιοχής, που και προκλητικά κέρδη καταγράφουν 2χρονια τώρα και παράγουν το μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Στις τράπεζες, στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια στην πόλη, στην ζώνη των επιχειρήσεων που συγκεντρώνονται στον παράδρομο της Βουλιαγμένης κλπ.

— Την επαναφορά της μειωμένης τιμής τελών για την στέγη πολιτιστικών, εθνικοτοπικών Συλλόγων, Σωματείων που κατάργησε η νυν Δημοτική Αρχή! Ένας ελάχιστος συμβολισμός και ένα μικρό αντιστάθμισμα της μηδαμινής στήριξής τους από Δήμο και κράτος. Μια υποχρέωση και ευθύνη σε όλους αυτούς που παλεύουν, μέσα σε ένα περιβάλλον υποκουλτούρας!

Καλούμε τον λαό της πόλης, τους φορείς του, να μην συμβιβαστούν με την φορομπηχτική πολιτική κράτους και δημοτικής Αρχής. Μείωση τελών και φόρων στο Δήμο.

— Αναβάθμιση υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πράσινου του Δήμου. Να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες του που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

— Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των Δήμων από το κρατικό προϋπολογισμό.

24.10.2022