Ηλιούπολη - Στάθης Ψυρρόπουλος: "Χρυσά" θα πληρώσουν τα τραπεζοκαθίσματα οι Επιχειρηματίες της Εστίασης, στην πόλη μας!

 


"Χρυσά" θα πληρώσουν τα τραπεζοκαθίσματα οι Επιχειρηματίες της Εστίασης, στην πόλη μας!
Αύξηση-φωτιά, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να επιβάλει στα δημοτικά τέλη κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων.
Αδιανόητα "τσουχτερή" είναι και εκτός κάθε λογικής, η αύξηση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι συμπολίτες μας, επιχειρηματίες της εστίασης.
Το γεγονός ότι δοκιμάζονται οι οικονομικές αντοχές τους από την πολυεπίπεδη κρίση - ενεργειακή ,ακρίβειας και υγειονομική - αφήνει παγερά αδιάφορη τη Δημοτική Αρχή.
Αναμενόμενο είναι ότι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες αλλά και από πολίτες που βλέπουν τα εν λόγω καταστήματα, να "χειμάζονται", να τα βγάζουν δύσκολα πέρα και τα "λουκέτα" να πέφτουν σύννεφο!
Εμείς, η Δημοτική Παράταξη ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ως Μείζων Αντιπολίτευση, καταψηφίσαμε την παράλογη αυτή αύξηση των δημοτικών τελών και υπερθεματίσαμε για μείωση, γνωρίζοντας ότι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν πρόβλημα επιβίωσης και δεν υπάρχουν καταστήματα "φιλέτα" στις πλατείες, όπως ειρωνικά δήλωσε ο Δήμαρχος.
Παράλληλα προτείναμε την επέκταση των ελαφρύνσεων και των απαλλαγών, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους τρίτεκνους, πολύτεκνους και τη μείωση των δημοτικών τελών, σε πολλές ακόμη κατηγορίες συμπολιτών μας.
Η διεύρυνση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και ιδιαίτερα η στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, είναι για Εμάς συνειδητή επιλογή και θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες που θα λάβουμε ως νέα Δημοτική Αρχή στις εκλογές τον Οκτώβρη του 2023.