Ηλιούπολη: Από το τσιμέντωμα δέντρου του 2019 στο τσιμέντωμα δέντρου του 2022 κ. Αντιδήμαρχε.

 


4 χρόνια διαφορά.


Η φωτογραφία κ. αντιδήμαρχε με το τσιμεντωμένο δέντρο από χθεσινή ανάρτηση του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κου Νικολάου Καραβαγγέλη. Βαριόμαστε πρωί πρψί να ψάχνουμε τα δικά μας αρχεία.

Ακολουθεί και η ανάρτησή σας κ. αντιδήμαρχε από το τσιμέντωμα του 2019. Καλά τα λέγατε.



Με αφορμή, το δημοσίευμα του «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ»
και τις φωτογραφίες του κ. Άγγελου Κάνδηλα που είδαμε, διαπιστώσαμε κάτι εξωφρενικό, που λογικά δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο σε όλη την επικράτεια.
Μπάζα που προήλθαν από την ανακατασκευή του οικήματος του Προφήτη Ηλία μέσα στο δάσος (ΦΩΤΟ 1), τα άπλωσαν και τα κάλυψαν με σκυρόδεμα, όπως φαίνεται στη (ΦΩΤΟ 2).
Δεν τη γλύτωσε ούτε το δένδρο (ΦΩΤΟ 3), ξεσηκώνοντας η συγκεκριμένη εικόνα την αντίδραση των πολιτών και αναγκάζοντας έτσι τους υπεύθυνους να αφαιρέσουν τσιμέντο γύρω από τον κορμό του, αφήνοντας βέβαια τα μπάζα θαμμένα και μπετοναρισμένα (ΦΩΤΟ 4).
Για αυτή βέβαια την παρέμβαση, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και ταυτόχρονα Πρόεδρος (!!!) του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) κ. Βαλασόπουλος, κατά την προσφιλή του τακτική, διένειμε και σχετικό video, σημειώνοντας πως:
«ο χώρος ξαφνικά μετατρέπεται σε τοπόσημο για την πόλη μας. Ένα κέντρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και μάθησης, που θα λειτουργεί ως πηγή ζωής και θα μεταλαμπαδεύει στις γενιές του μέλλοντος την αξία και τα μυστικά της φύσης!».
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
Να γιατί εκτός από γραφικοί, έχουν γίνει και επικίνδυνοι.
Μετά από όλα αυτά, ΠΡΟΣΚΑΛΩ,
όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τις Εθελοντικές Ομάδες, την Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (ΚΙ.Π.Η.), την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (Ε.Ο.Δ.Π.Η.) και τους κατοίκους, να επισκεφθούν το χώρο να διαπιστώσουν τα καταγγελλόμενα και να πράξουμε το αυτονόητο.
Να κινήσουμε δηλαδή, όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με το αρμόδιο Δασαρχείο.
Οι αποσπασματικές και βιαστικές παρεμβάσεις ενόψει των εκλογών και ο βάναυσος βιασμός του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που μας έμεινε στον Υμηττό, πρέπει να σταματήσουν.
Είναι υποχρέωση όλων μας!
Κώστας Γ. Σεφτελής