Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών: Ο Υμηττός δεν μπορεί να περιμένει!!

 


Ο Υμηττός δεν μπορεί να περιμένει!!

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την Αττική η προστασία του.

Και προστασία τώρα!

Όχι και πάλι μετά από τις φωτιές.👉
Με Επίκαιρη Ερώτησή μου στη Βουλή ζήτησα απαντήσεις για το χρόνο λειτουργίας, τη χωρική αρμοδιότητα και τη στελέχωση του Δασαρχείου Υμηττού, που παραμένει ανενεργό 12 χρόνια μετά από την θεσμοθέτησή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
👉
Ο Υφυπουργός κ. Αμυράς δεσμεύτηκε μεν για τη λειτουργία του, αλλά μετά από ένα χρόνο, δηλαδή μετά από το τέλος και της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.
👉
Η απόφαση για τη χωρική αρμοδιότητά παραπέμπεται στο μέλλον, μετά από μελέτες και διαβούλευση, ενώ ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η μελλοντική στελέχωση του Δασαρχείου θα γίνει με 18 άτομα.
👉
Απαντήσεις δεν είχα πάρει, ωστόσο, ποτέ στα ερωτήματα για τις καθυστερήσεις στους καθαρισμούς του Υμηττού, τα οποία είχα θέσει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με γραπτή Ερώτησή μου στη Βουλή, όταν μιλούσα για την διάθεση πόρων με σκοπό την αντιπυρική προστασία, με βάση και τα αιτήματα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού που έχουν συγκροτήσει οι Δήμοι γύρω από το όρος.
👉
Τελικά τα συνεργεία καθαρισμού μπήκαν να καθαρίσουν «κατόπιν εορτής», μετά από τη φωτιά στην Βούλα και την Άνω Γλυφάδα τον Μάιο.
👉
Τώρα ο Υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα έργα καθαρισμού έχουν ολοκληρωθεί για φέτος και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πρόσθετες απαιτήσεις και μελέτες του ΣΠΑΥ για την αντιπυρική προστασία.
👉
Συμπέρασμα: για μια ακόμα χρονιά ο Υμηττός θα μείνει χωρίς δασαρχείο, ενώ η κυβέρνηση θεωρεί υπερβολικά τα αιτήματα του ΣΠΑΥ.
👉
Ο Υμηττός εξακολουθεί να εκπέμπει SOS!!

Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Β3΄Νοτίου Τομέα Αθηνών