Ηλιούπολη: Νέα Δικαίωση Γαβριήλ Αραμπατζή - Μονόδρομος η Επέκταση του Υπάρχοντος Δημοτικού Κοιμητηρίου.

 


Για απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόπειρας για διαδημοτικό κοιμητήριο των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου διαβάσαμε εδώ: https://www.cityofilioupolis.gr/2022/11/aporriptei-to-symvoulio-tis-epikrate/

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ στο Πρακτικό Επεξεργασίας, 146/2022, επιστρέφει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Καθορισμός ζωνών προστασίας, Χρήσεων γης και μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων και περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου» με την παρατήρηση ότι αυτό «προτείνεται εν μέρει νομίμως».

Τι Προβλέπεται Για το διαδημοτικό κοιμητήριο των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου.

Το ΣΤΕ δεν αποδέχεται τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου καθώς «δεν προκύπτει επαρκώς ο λόγος δημοσίου συμφέροντος». Χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν προτείνεται νομίμως η εγκατάσταση διαδημοτικού νεκροταφείου των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου εντός της ίδιας ζώνης, εφόσον πρόκειται περί νέας δραστηριότητας και από τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει επαρκώς ο λόγος δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλει την εγκατάσταση του κοιμητηρίου αυτού στη συγκεκριμένη θέση.»


http://ipolipouthelo.gr/2021/04/20/%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%85%cf%84-%ce%bf%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b7%cf%84/

ΟΧΙ στο ΚΥΤ, ΟΧΙ στο διαδημοτικό Κοιμητήριο στον Υμηττό. Θέλουμε αξιοποίηση του χώρου που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο και δε χρησιμοποιείται.

ΟΧΙ στο διαδημοτικό Κοιμητήριο στον Υμηττό. Θέλουμε αξιοποίηση του χώρου που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο και δε χρησιμοποιείται. 

Με τις εξελίξεις να «τρέχουν» στον Υμηττό, οποιαδήποτε άλλη ιδέα πέρα από δεντροφύτευση στο χώρο του ΚΥΤ επιβαρύνει επιπλέον την περιοχή. 

Η δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου σίγουρα δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για την Ηλιούπολη και μας βρίσκει αντίθετους. 

Ένας χρόνος έχει περάσει από την πρόταση που καταθέσαμε για την επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου. Με την πρόταση αυτή θέλαμε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ταφής στην πόλη μας, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το σημαντικό αυτό πρόβλημα. 

Είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής και απαιτεί πολιτική βούληση η αξιοποίηση του χώρου, που από το 1932 παραμένει ανεκμετάλλευτος, προς όφελος των δημοτών.

Είναι η μοναδική λύση που δεν έχει νομικά και πολεοδομικά κολλήματα, αφού ο χώρος είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο. 

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από υπηρεσιακό παράγοντα, είναι δυνατή η επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου: η συνολική έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως κοιμητήριο είναι περίπου 32,5 στρέμματα, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται μόνο τα 14,5 για το υπάρχον κοιμητήριο.

Για τη δημοτική παράταξη “Η Πόλη που θέλω” Ο επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζής