Εξαιρετική Εκδήλωση Μνήμης Από Τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Ηλιούπολης.

 


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Το κείμενο που ακολουθεί για την εκδήλωση από τον ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ κο Νικόλαο Καραβαγγέλη και οι φωτογραφίες από τον φίλο μας, ενεργό μέλος του Δ.Σ. του διοργανωτή Συλλόγου κο Γιάννη Μακρή μιας και ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μας επέτρεψαν να δώσουμε το παρών.

Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε ένα μικρό αφιέρωμα για τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Ηλιούπολης.

Έγραψε λοιπόν για την εκδήλωση ο κος Καραβαγγέλης:

"Όποιος αγνοεί ή ξέχνα το παρελθόν του, δεν μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του.

Δυστυχώς η λήθη ενός λαού στην ιστορία του, τον οδηγεί σε τύφλωση.
Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, διοργάνωσε μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Μίκης Θεοδωράκης".


Τα λόγια που ακούστηκαν, οι εικόνες που προβλήθηκαν , οι μελωδίες και οι χοροί που παρουσιάστηκαν, μας βοήθησαν στο να βρεθούμε νοερά στην γη της Ιωνίας, του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η διακεκριμένη ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου άγγιξε την ψυχή μας με τον λόγο της, οι εικόνες από το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε "έξυσαν" πληγές του παρελθόντος, μα ήρθαν να τις απαλύνουν οι χοροί και τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν από τον πολιτιστικό χορευτικό σύλλογο "Μέθεξις".


Παραφωνία της βραδιάς η απουσία εκπροσώπησης της δημοτικής αρχής της πόλης. Ίσως κάποιοι αγνοούν ή κάνουν πως ξεχνούν ότι τέτοιες εκδηλώσεις αν μήτε άλλο πρέπει να ενώνουν!¨.