Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης: Συνήλθε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Ε.Σ.Η.

 


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης, το οποίο προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές, προκειμένου να συνέλθει σε σώμα. 

Μετά από πρόταση του πρώτου σε ψήφους συμβούλου και προέδρου στο προηγούμενο Δ.Σ. Αθανασίου Μπίρλη, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, οι διάρθρωση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Μπίρλης

Αντιπρόεδρος: Ελένη (Λένα) Τσικούρη

Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιάννης Γιαννόπουλος

Ταμίας: Κωνσταντίνος Ζάχος

Μέλη: Αθανάσιος Ζαζάς, Νικόλαος Σκούρας, Παντελής Φασόης

Ακολούθησε με την ευκαιρία συζήτηση γενικών θεμάτων με αρχή από το πρόγραμμα συναντήσεων και ενεργειών που θα ακολουθήσει. Συγκεκριμένα:

  1. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκη για εθιμοτυπικούς λόγους, καθώς και για να συζητηθούν θέματα ενόψει της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. 
  2. Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.), προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του μνημονίου συνεργασίας και η οικονομική επιχορήγηση προς τον Ε.Σ.Η. που συζητήθηκε στην προηγούμενη συνάντηση μας.
  3. Αποδοχή της χορηγίας της εταιρίας DE LUXE, αξίας 500€, προς τον Ε.Σ.Η.
  4. Αποστολή ευχαριστήριας επιστολής προς το ΕΒΕΑ για την χορήγηση ποσού 1000 ευρώ και συνάντηση με τη νέα πρόεδρο, κυρία Εφραίμογλου.
  5. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2023 όπως εκδήλωση για το ηλεκτρονικό έγκλημα με ομιλητή τον κ. Παπαπροδρόμου, για τη διοργάνωση «Λευκής νύχτας», για την Γιορτή σοκολάτας, για την διαδρομή με αυτοκίνητα vintage μέσα στην πόλη, για το street food και για το καρναβάλι . Τόνισε δε ότι σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη η συνεργασία με τον Δήμο. 

Στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Λένα Τσικούρη έκανε προτάσεις προς το Δ.Σ.:

  • Να μοιραστεί το Δ.Σ. σε 2 ομάδες, από τις οποίες η μία να ασχοληθεί με τα διοικητικά θέματα και η άλλη την κοινωνική δραστηριότητα. 
  • Δραστηριοποίηση των μελών του Δ.Σ. με επισκέψεις στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις προκειμένου να εγγραφούν νέα μέλη και να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις της πόλης για την δραστηριότητα του Ε.Σ.Η.
  • Να γίνονται εκδηλώσεις προγραμματισμένες από την αρχή του κάθε χρόνου, ενώ να προστεθούν για παράδειγμα και βραβεύσεις για τις καλύτερες βιτρίνες ανά κατηγορία.
  • Πρόταση να πραγματοποιηθούν εβδομάδες ανακύκλωσης επίπλων, οικιακών συσκευών, ρούχων, παπουτσιών, αθλητικών ειδών κ.λ.π.
  • Να απονεμηθούν βραβεία επιχειρηματικότητας σε καινοτομίες, σε ανθεκτικές επιχειρήσεις κ.λ.π.