Δήμος Ηλιούπολης: Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο.

 


Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο.
«Μέσα του κυκλοφορεί όλο το ελληνικό τραγούδι»

Για μένα ο Νικολόπουλος είναι γέννημα της μεγάλης σχολής του ρεμπέτικου. Προέρχεται απολύτως από τη φλέβα του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Χιώτη. Με τη διαφορά ότι ο Νικολόπουλος προσπάθησε και πέτυχε να ανανεώσει το είδος και να δημιουργήσει επιτυχίες που τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμη και σήμερα σε όλα τα πάλκα της Ελλάδας. Ο Νικολόπουλος, εκτός από δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, και μάλιστα από τους σημαντικότερους, έχει το μυαλό του μονίμως και στην καινούργια φουρνιά των τραγουδιστών και στιχουργών, απόδειξη ότι συνεργάστηκε με πάρα πολλούς από αυτούς με αξιοζήλευτα αποτελέσματα.
Απόσπασμα από το βιβλίο
«Χρήστος Νικολόπουλος - Η Ζωή μου... τα Τραγούδια μου»
Κώστας Μπαλαχούτης (2015), εκδότης Αλκυών
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου), ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρηγόρης Γρηγορίου» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο, παρουσία του διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη.
Το Λαϊκό Σύνολο των Μουσικών Εργαστηρίων με καθηγητή τον Νίκο Καραχάλιο, έχει ετοιμάσει, με μία ομάδα από ταλαντούχους παλιούς αλλά και νέους μαθητές, ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, αντιπροσωπευτικά της μουσικής διαδρομής του Χρήστου Νικολόπουλου. Μαζί τους και μαθητές του τμήματος Μοντέρνου Τραγουδιού, με καθηγητή τον Φίλιππο Πασσαλίδη.
Συμμετέχουν επί σκηνής μαζί με τους καθηγητές τους:
Δημήτρης Μανωλόπουλος, Μαρκέλλα Μέρμηγκα, Τζανής Μέρμηγκας, Στέφανος Μπακλαβάς, Έφη Παχή, Κωνσταντίνα Καραχάλιου, Κώστας Παράσχος, Γιάννης Σφακιανάκης, Νίκος Κάτσος, Στέλλα Μπούτου & Αντώνης Βαφιάς
Τιμητική εμφάνιση: Ασπασία Στρατηγού, Θοδωρής Μέρμηγκας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 210 9940699