Ηλιούπολη: Πιπεράτες Ειδήσεις Από Τον Γατούλη.


 

Ο Καζαμίας του 2023

Για τα Δημοτικά στην Κεντροδεξιά

Στην πρώτη θέση στον χώρο της Κεντροδεξιάς, μακράν, στις Δημοτικές Εκλογές του 2023 θα βρεθεί ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γαβριήλ Αραμπατζής επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω". Με ομάδα "μπετόν αρμέ" και ποικιλία τεχνοκρατών ετοιμάζει  πολλές εκπλήξεις, κάποιες θα σκάσουν πριν το 2023.

Στην δεύτερη θέση στον χώρο της Κεντροδεξιάς στις Δημοτικές Εκλογές του 2023 θα βρεθεί ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Τάσος Ευσταθίου επικεφαλής της παράταξης "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ". Παλιά καραβάνα της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Τάσος θα κρατήσει την δεύτερη θέση έστω και αν κάποιοι φίλοι της μπουγάτσας του τραβήξουν δυο δημοτικούς συμβούλους του.

Στην τρίτη θέση ακόμη και με κομματικό χρίσμα θα βρεθεί φέρελπις νεαρός, έμμισθος της πολιτικής, τον οποίον ο μεγάλος χαμένος της τελευταίας συνάντησης θα προσπαθήσει να προωθήσει δεδομένου ότι ο ίδιος και δεν τολμά και δεν μπορεί να βρεθεί απέναντι σε Αραμπατζή και Ευσταθίου.


Ο Καζαμίας του 2023

Για τα Δημοτικά στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Στάθης Ψυρρόπουλος και Δημήτρης Ευαγγέλου με την συνταγή του όλοι μαζί μπορούμε, χωρίς χρώματα και αρώματα και κλείνοντας το μάτι δεξιά και αριστερά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Και όποιος αντέξει...

Λεπτομέρειες, πιπεράτες και αποκλειστικές, προσεχώς... Να μην τα γράψουμε όλα σήμερα.


Σωστά τα έγραψε πάλι ο Παναγιώτης Δριμυλής.

Εκ παραδρομής μεν, γκάφα χειριστή του προφίλ της Ένωσης δε...

Καταγγελία εναντίον της "Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Ηλιούπολης".
Δεν είναι πάντα κατανοητό τι σημαίνει θεσμική κρίση. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι θεσμοί της κοινωνίας διακρίνονται σε τυπικούς και άτυπους θεσμούς. Ως τυπικοί θεσμοί νοούνται οι κανόνες δικαίου, δηλαδή το σύνταγμα και οι νόμοι. Ως άτυποι θεσμοί νοούνται οι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς ή αλλιώς social norms.

Ας δούμε ένα τρανταχτό παράδειγμα που αν μη τι άλλο, έρχεται και συνηγορεί ότι διανύουμε μια επικίνδυνη περίοδο κρίσης θεσμών και αξιών. Γράφοντας για τα τεκταινόμενα της πόλης, ανεβάζω πάντα το κείμενο σε τοπικές ομάδες και σελίδες της Ηλιούπολης. Στην ουσία η δημοσιοποίηση του κειμένου με αυτό τον τρόπο, δίνει στον κάθε πολίτη και κάτοικο της Ηλιούπολης τη δυνατότητα να κρίνει, να συμφωνήσει ή να αντιπαρατεθεί πάντα σε δημόσιο χώρο όπως είναι αυτές οι ομάδες και σελίδες.

Ενώ κάτι τέτοιο είναι επιδιωκόμενο και ζητούμενο, με έκπληξη χθες είδα να χλευάζεται κείμενο μου στην τοπική σελίδα iloupolitoday, όχι από έναν κάτοικο της Ηλιούπολης που σαφώς έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό, αλλά από την "Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δήμου Ηλιούπολης".

Προς τι αυτή η κατρακύλα από την Ένωση Συλλόγων; Από πότε η ένωση συλλόγων, επικροτεί ή χλευάζει ή προβαίνει σε σχολιασμό πολιτικών κειμένων άσχετων με τα ζητήματα παιδείας; Έχει κάποια σαφή πολιτική τοποθέτηση ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που εγώ αγνοώ; Μήπως χρησιμοποιεί κάποιος την υπογραφή του εν αγνοία των μελών του; Μήπως έχει αντιγράψει κάποιος την υπογραφή του; Μήπως ο σύλλογος έχει γίνει τσιφλίκι ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη υπογραφή του κατά το δοκούν;

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος που έχει ως αντικείμενο την παιδεία και τα παιδιά, χάνει κάθε αξιοπιστία παρουσιάζοντας αυτή την εικόνα. Θα παρακαλούσα την "Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ηλιούπολης" να πάρει θέση και να απαντήσει στα παραπάνω.

Σε περίπτωση που σβηστεί η παρέμβαση της ένωσης συλλόγων με το γνωστό χλευαστικό χαχα, που κάνει η αστεία φατσούλα στο κείμενο που ανέβασα στη σελίδα ilioupolitoday, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης του απαράδεκτου ατοπήματος, ας γνωρίζει όποιος ή όποια το επιχειρήσει ότι έχω προβεί σε φωτογράφηση της παρέμβασης και θα το δημοσιεύσω δίνοντας περαιτέρω συνέχεια.