Δήμος Ηλιούπολης: Πρόσκληση στην Εκδήλωση Ονοματοδοσίας του Α' Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης σε "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ".



Με την υπ΄ αριθμ. 166/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η ονοματοδοσία του Α΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης σε «Γιάννης Κωστάκης» προς τιμήν του Παραολυμπιονίκη μας.

Ο Γιάννης....
Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει ΤΕΙ Λογιστικής. Ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό το 1996 και μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ασχολήθηκε με την αγωνιστική κολύμβηση ΑμεΑ.
Οι σημαντικότερες στιγμές στην αθλητική του καριέρα είναι η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 -όπου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. , στο Πεκίνο το 2008, στο Λονδίνο το 2012 και στο Τόκυο το 2021, η κατάρριψη 11 Παγκοσμίων και 5 Πανευρωπαϊκών ρεκόρ και η δύο φορές βράβευση του ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για τις χρονιές 2013 και 2014 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ).
Ο Γιάννης όμως δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος αθλητής αλλά και ένας ενεργός πολίτης με μεγάλο κοινωνικό έργο που πάντα πρωτοστατεί και συμμετέχει σε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και τον εθελοντισμό. Εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, διατελεί Υπεύθυνος του παραρτήματος του Σ.Ε ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ στην Ηλιούπολη & Τομεάρχης ενημέρωσης & επικοινωνίας σε θέματα ΑμεΑ & κοινωνικού Αθλητισμού του Σ.Ε. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ, συμμετέχει σε δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και σε δράσεις ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια.
Σας καλούμε λοιπόν να παρευρεθείτε στην εκδήλωση ώστε όλοι μαζί να τιμήσουμε τον σπουδαίο αυτό Παραολυμπιονίκη και Άνθρωπο.