Βράβευση Κωνσταντίνου Τζαβάρα για την 10ετή προσφορά του ως Εκκλησιαστικού Επιτρόπου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

 


Τιμητική πλακέτα εδόθη από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Σπυρίδων Κατραμάδο, πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως στον κο Κωνσταντίνο Τζαβάρα για την 10ετή προσφορά του ως Εκκλησιαστικού Επιτρόπου με αφορμή την λήξη της θητείας του.

Αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κος Κωνσταντίνος Τζαβάρας:

"Θυμάμαι την ημέρα που χάριτι Θεού ο πανοσιολογιώτατος πατήρ Σπυρίδων Κατραμάδος πρωτοπρεσβύτερος του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως με διόρισε εκκλησιαστικό επίτροπο.

Πέρασαν από τότε μέχρι σήμερα δέκα χρόνια. Με ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη προς τον άνθρωπο και την εκκλησία βίωσα τα ποιο ωραία συναισθήματα τής ζωής μου. Ένα μάθημα ζωής που σου αφαιρεί κάθε κακό του χαρακτήρα σου και σού προσθέτει ανεκτίμητες αξίες που άπτονται της χάριτος του Θεού. Υπηρέτησα με συνέπεια και σεβασμό το Ναό αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο και προσπαθώντας να φερθώ άξιος της επιλογής του πνευματικού μου πατέρα Σπυρίδωνα στον οποίο χρωστάω πολλά.

Σήμερα με την λήξη της θητείας μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιερείς του Ναού και όλο το προσωπικό με την αγάπη που με περιέβαλαν Όλα αυτά τά χρόνια. Θα συνεχίσω να είμαι παρών δίπλα τους και να τούς αγαπώ όλους. Είθε η σκέπη τής Υπεραγία μας Θεοτόκου να μας σκεπάζει όλους.!!!!!".


Και το σχόλιο δυο φίλων του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Τζαβάρα με αφορμή την βράβευση του. 

Κωνσταντίνος Μπώκος: Αγαπητέ μου Κώστα σου πρέπουν αυτές κι' άλλες τιμές. Υπηρέτησες τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, με αυταπάρνηση, με ήθος, με αγάπη. Πάντα είσαι δίπλα στον άνθρωπο και πάντα προσφέρεις, χωρίς αντάλλαγμα. Πιστεύω πως η "εποχή" Τζαβάρα, δύσκολα θα ξανάρθει. Άξιος φίλε Κώστα!!!

Ιωάννης Παπαϊωάννου: Γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν θέλει να μιλούν για ο,τι προσφέρει.. Παραβιάζω το.. πρωτόκολλο του γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα με τη στάση ζωής τους και γιατί κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θα ασχοληθεί..
Ο Κώστας λοιπόν αθόρυβα προσέφερε και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με ανιδιοτέλεια, πολλά περισσότερα και απ'τις δυνάμεις του..
Τον θυμάμαι να κουβαλάει κιβώτια με τρόφιμα και ρούχα για αποστολές σε ευάλωτα και πτωχά άτομα, οικογένειες και δομές.. και λέω όσα εύκολα μπορεί να πρόσεχε κάποιος...
Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να το κάνει..
Έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους της προσφοράς..
Νασαι καλά..