Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Προϋπολογισμός και Τεχνικό πρόγραμμα 2023: Να είχαμε να λέγαμε…

 


«Να είχαμε να λέγαμε»  αυτή η έκφραση μπορεί να αποτυπώσει το μίζερο και αδιέξοδο τεχνικό πρόγραμμα και  προϋπολογισμό που κατέθεσε και ψήφισε η Δημοτική αρχή με την συνδρομή των ¨ανεξάρτητων¨ συμβούλων και με την ανοχή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου -συνεχιζόμενο και νέο-   αδυνατεί να αγγίξει στοιχειώδης ανάγκες της πόλης και των δημοτών και  η όποια υλοποίηση του, σέρνεται  4 χρόνια τώρα… εν αναμονή των εγκρίσεων και της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Φιλόδημος» και «Αν. Τρίτσης»!!

Ο δε προϋπολογισμός, πέρα από την σταθερά μειούμενη κρατική χρηματοδότηση και την ανερχομένη συνεισφορά των δημοτών στην λειτουργία του Δήμου, για πρώτη φορά καταγράφει τα οικονομικά αδιέξοδα -που ορατά πια- κυκλώνουν το ταμείο του! Το ταμείο του Δήμου  μόλις και αγγίζει τα 2.800 εκ ευρώ! Ποσό που ισοδυναμεί με 2 μηνών και κάτι, από την μισθοδοσία των εργαζόμενων. Αποκαλυπτικό στοιχείο της κατάστασης είναι ότι για πρώτη φορά, η Δημοτική αρχή άντλησε για την χρηματοδότηση του Δήμου το 2022, δυο από τις μελλοντικές δόσεις της κρατικής χρηματοδότησης!

Και επιτέλους μάθαμε το κόστος Ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της πόλης! Από 850 χιλιάδες ευρώ προϋπολογισθέντα το 2022 κατέρχονται για το 2023 σε 750 χιλιάδες! Σε περίοδο ανόδου της τιμής ενέργειας με γεωμετρική πρόοδο, το λες και Θαύμα…!! Θεωρούμε βέβαιο δε μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ότι την γνωστή μελέτη σκοπιμότητας για την ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού, η Δημοτική αρχή, θα την επικαιροποιήσει με τα πραγματικά τα στοιχεία…!!!

«Να είχαμε να λέγαμε» και από τις άλλες δυνάμεις του αστικού κυβερνητισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τσαλαβουτώντας συχνά -πυκνά  στα σκουπίδια της μικροπολιτικής, ψάχνουν απεγνωσμένα να διαφοροποιηθούν, αρνούμενες σταθερά και με πλήρη συνείδηση να δουν και να κατονομάσουν τον «Ελέφαντα» στο Δήμο!

Τον «Ελέφαντα» της υποχρηματοδότησης των Δήμων που διαιωνίζεται, από το  κεντρικό  κράτος, ανεξάρτητα κυβερνήσεων!

Των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό που μεγεθύνεται για όλες τις υπηρεσίες και υποκαθίσταται ήδη σε ποσοστό πάνω 60%, από συμβασιούχους και τα  προγράμματα εκμετάλλευσης του ΟΑΕΔ.

Στην κατάσταση στις σχολικές μονάδες που συνεχίζουν να υποδέχονται  μαθητές σε container, νήπια σε ενοικιαζόμενες αίθουσες και τα ισχνά κρατικά κονδύλια λειτουργίας και συντήρησης τους είτε να μην φτάνουν είτε να βουλώνουν άλλες τρύπες του Δήμου.

Στην λαιμητόμο  της Κατεχάκη που μετά από 40 χρόνιά έχει μετατρέψει σε στοίχημα θανάτου, την πρόσβαση στο κέντρο και τις γειτονιές της  πόλης.

Στο οδικό δίκτυο που δεκαπέντε χρόνια τώρα είναι παραδομένο στις λακκούβες και τα εμβόλιμα μπαλώματα της εκάστοτε Δημοτικής αρχής.

Στις αθλητικές υποδομές που συνεχίζουν καθηλωμένες 20 χρόνιά τώρα και μέρος τους παραδομένες στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τον «Ελέφαντα» της κλιμακούμενης επιβάρυνσης και φορολόγησης  των δημοτών  που χρηματοδοτούν από την τσέπη τους  τον Δήμο  σε ποσοστό πάνω από 50%! Για υπηρεσίες και υποδομές που κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με τους εργολάβους να συνωστίζονται στην πόρτα του Δήμου, όπως γίνετε σε καθαριότητα, πράσινο, κλπ είτε είναι σε στάση αναμονής πχ στον Ηλεκτροφωτισμό στην πόλη, καθώς είναι γνωστόν ότι η Δημοτική αρχή… μετεωρίζεται μεταξύ του  εργολάβου και της ολικής συσκότισης στις γειτονιές της πόλης!

Τον «Ελέφαντα» της παράδοσης της Δημοσίας Γης στην πόλη σε ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ που την πραγματεύονται και την εμπορευματοποιούν με την ευθύνη και πλάτες  των  κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ χτες και της ΝΔ σήμερα, φτύνοντας τις ανάγκες και τους αγώνες της πόλης… και την Δημοτική Αρχή σε ρόλο αποστασιοποιημένου παρατηρητή των αρνητικών εξελίξεων!

Να τους πληρώσει ο λαός και η νεολαία με την οργή τους. Με το δική τους δίκιο, την αποφασιστικότητα και την σφραγίδα θα αλλάξει ρότα η χώρα, η πόλη, η ζωή τους. Το παιχνίδι της διαχείρισης του Δήμου έχει πολλούς παίχτες, ήδη συνωστίζονται πολλοί γύρω από την δημαρχιακή καρέκλα. Σωτήρες δεν υπάρχουν!!!

Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει την… παρτίδα!



https://lsilioupolis.wordpress.com/2022/12/29/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc/#more-13035