Στον Άγιο Νικόλαο Ηλιουπόλεως θα λειτουργήσει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος.



Στον Άγιο Νικόλαο Ηλιουπόλεως θα λειτουργήσει στην προσεχή Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος.

Ο Βερενίκης Χρυσόστομος λειτουργός στην αγία Μαύρα.


Την παρελθούσα Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. ο επίσκοπος Χρυσόστομος λειτούργησε στον ιερό ναό αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως, με συλλειτουργούς τους εφημερίους του ναού πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Αγγελόπουλο και Χαράλαμπο Γεωργαντά, τον πρεσβύτερο Ιωάννη Ανδρικόπουλο και τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

Ο επίσκοπος, μιλώντας προς το εκκλησίασμα, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή, είπε ότι «ο Κύριος μας δέχεται με αγάπη διότι είναι πηγή της αγάπης».  Συνεχίζοντας είπε «Δέκα λεπροί συναντούν σήμερα τον Κύριο και ζητούν τη θεραπεία τους. Ο Κύριος τους λέγει πηγαίνετε στους ιερείς και εν τω υπάγειν αυτούς εκαθαρίσθησαν ήσαν δέκα. Χάθηκαν οι εννέα και μόνο ο ένας γύρισε για να ευχαριστήσει το Θεό. Ένας! Ο Κύριος ερωτά, από τους δέκα δεν εκαθαρίσθησαν δέκα; Οι άλλοι εννέα που είναι; Μόνο αυτός ο αλλογενής, από τους δέκα μόνο ένας σκέφτηκε να γυρίσει πίσω και να δώσει δόξα εις τον Θεόν και ευχαριστία στον Θεόν, ένας; Μου έκανε εντύπωση που ο ιερός ευαγγελιστής υπογραμμίζει μια λεπτομέρεια, αυτός ο ένας δεν ήρθε απλός να πει ευχαριστώ στο Θεό, αλλά έπεσεν με το πρόσωπο επι την γην, έπεσε κάτω και το πρόσωπό του και άγγιξε την γη από ευγνωμοσύνη και ευχαριστία.

Αγαπητοί μου ο Θεός μας δωρίζει όλα τα καλά, επουράνια και επίγεια. Εμείς πολλές φορές τον ευχαριστούμε. Κατά κανόνα όμως τον λησμονούμε και δεν λέμε να πούμε τη λέξη ευχαριστώ. Που; πότε; μα στην προσευχή μας. Δεν έχω καιρό. Δεν έχω ευκαιρία. Πότε θα πω ευχαριστώ στο δρόμο; στο αυτοκίνητο; όταν λαγοκοιμόμαστε; Ευχαριστώ να πούμε για τις ευεργεσίας του Θεού παντού και να τον ευχαριστούμε διότι εκείνος μας παρέσχε τα πάντα και τα επουράνια και τα επίγεια και πάντοτε να προσευχόμεθα ζητώντας από Αυτόν το έλεος και την ευσπλαχνία Του. Διότι αν ο Θεός μας εγκαταλείψει, χαθήκαμε. Εάν ο Θεός μας αφήσει, σβήσαμε. Παντού και πάντοτε να είμαστε ευγνώμονες και όταν έχουμε καημούς, βάσανα, θλίψεις και στενοχώριες, να τον ευχαριστούμε και να τον ευγνωμονούμε διότι Εκείνος είναι η πηγή του ελέους.


Είθε η αγάπη του να μας συνοδεύει πάντα. Είθε να είμαστε ευγνώμονες προς τον Θεόν και είθε η ευλογία του Θεού να πηγαίνει παντού σε όλη την οικουμένη σε ευγνώμονες και αγνώμονες, ώστε η ζωή μας να είναι με το έλεος του Θεού και με την ευσπλαχνία του Θεού ένας παράδεισος. Αμήν.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.