Βασίλης Μακρίδης: Ένα Δίκαιο Αίτημα Περιμένει Την Υλοποίησή Του κ. Υπουργέ.

 

Προς

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Κοινοποίηση
Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτών κ. Αναγνωστόπουλο Σωτήριο
Εν συνεχεία εγγράφων μας αναφορικά με την καταβολή του ημερήσιου τέλους σύμφωνα με τις ημέρες προσέλευσης των πωλητών των λαϊκών αγορών της χώρας και σχετικού για αναδρομική ισχύ από 1 Φλεβάρη του εν λόγω ημερήσιου τέλους θα θέλαμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Εδώ και 90 χρόνια από την ίδρυση του θεσμού των λαϊκών αγορών υφίσταται η κατά προσέλευση καταβολή του ημερήσιου τέλους. Όπως διαφαίνεται εάν κάποιος απουσιάζει από το χώρο εργασίας του δεν θα έπρεπε να υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο παρουσίας.


Ιδιαίτερα δε η απουσία των πωλητών για μεγάλα χρονικά διαστήματα από τις λαϊκές αγορές, λόγω είτε καλλιεργήσιμης περιόδου είτε ακραίων καιρικών συνθηκών ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται άμεσα αντιληπτό οτι η καταβολή του ημερήσιου τέλους για το διάστημα απουσίας σε συνδυασμό με τις πολλές λοιπές καθημερινές τους υποχρεώσεις επιφέρει δυσβάσταχτες οικονομικές οφειλές στους πωλητές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ως σύνολο.

Η πρόταση μας για καταβολή του ημερήσιου τέλους σύμφωνα με τις ημέρες προσέλευσης στις λαϊκές αγορές είναι η πιο δίκαιη πληρωμή ημερήσιου τέλους για τους πωλητές των λαϊκών αγορών.

Παραυτα ως εναλλακτική πρόταση σας παραθέτουμε την εξής:
Να προστεθεί διάταξη η οποία θα αναφέρει ότι η καταβολή του ημερήσιου τέλους να γίνεται ως μέγιστη πληρωμή σε ποσοστό 80% σύμφωνα με τις ημέρες που αναγράφονται στην άδεια εκάστου πωλητή των λαϊκών αγορών.


Παρακαλείστε για τις δικές σας ενέργειες. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.



Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγώγων Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης κ. Μακρίδης Βασίλειος