Σήμερα Έχει "Αγώνα" - Καταγγελία Σύμβασης Ειδικού Συνεργάτη Του Δήμου Και Άλλα.

 


Μια ενδιαφέρουσα και πολύ λεπτή υπόθεση φαίνεται ότι θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην σημερινή συνεδρίαση του Δήμου Ηλιούπολης, πτυχές της οποίας μας έκανε γνωστές η παράταξη "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Στάθης Ψυρρόπουλος με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Μια υπόθεση που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ακρόαση των απόψεων των εμπλεκομένων για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Εν αναμονή της συζήτησης του θέματος...


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ- BACHELOR’S ΣΥΝΕΧΕΙΑ… !
Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε ως παράταξη καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκα στην πόλη μας.
Οι καταγγελίες ξεκίνησαν από δημοτικούς υπαλλήλους όπως εργαζόμενη που τόλμησε να ζητήσει στις 18/12/2020 να μη γίνεται διάκριση και διεκδίκησε 20 ευρώ κρέας, όταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλιούπολης, συμπεριφέρθηκε απέναντι στην καθαρίστρια του Δήμου μας, μερικής απασχόλησης, υποτιμητικά απειλώντας την ότι θα την μηνύσει.
Υπόψιν ότι ο μισθός της καθαρίστριας μερικής απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 292 ευρώ μηνιαίος σε μικτές αποδοχές!
Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε ότι δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, αλλά για συμπεριφορά της διοίκησης που εκφράζει στο σύνολο τη Δημοτική αρχή, γιατί είχαμε ήδη λάβει ανώνυμες καταγγελίες για υποτιμητική συμπεριφορά στους δημοτικούς υπαλλήλους, ανεξήγητες μετακινήσεις εργαζομένων, υποβάθμιση της γυναίκας με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από την σημερινή διοίκηση.
Η συνέχεια είναι γνωστή όταν αντιδήμαρχος εκδήλωσε ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος υπαλλήλου με απειλές και εκφοβισμούς κατά της υπαλλήλου με στόχο να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες έκδοσης ΤΑΠ που είχε υποβάλει συγκεκριμένος δημότης.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος κατέληξε στο νοσοκομείο. (https://ilioupolinews.gr/ilioupoli-to-somateio.../)
Η απαξίωση του γυναικείου φύλου, του ασθενέστερου φύλου, του αδύναμου που προσπαθεί να σταθεί απέναντι στις παλαιοκρατικές αντιλήψεις ήρθε να επιβεβαιωθεί από ένα κραυγαλέο περιστατικό που δυσφήμησε ολόκληρη την πόλη μας, τον κάθε ένα Δημότη ξεχωριστά:
Η δημοτική μας αρχή διέθεσε το πάρκο Χαλικάκι για τα γυρίσματα του κατάπτυστου ριάλιτι Bachelor που υποβαθμίζει την θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας με εξευτελιστικό τρόπο. (https://www.alimosonline.gr/.../32820-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1...)
Η απάντηση του Δήμου ήταν πως ο κος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ είχε την θεσμική δυνατότητα να εγκρίνει το αίτημα της εταιρίας παραγωγής, αλλά εάν ήξερε τις λεπτομέρειες του γυρίσματος, δεν θα επέτρεπε τη διεξαγωγή των γυρισμάτων.
Το αποτέλεσμα ήταν ο εξευτελισμός του γυναικείου φύλου στην καρδιά της πόλης μας, σε ένα σημείο ανάσας για τους αθλητές μας, τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές.
Μαζί με την απαράδεκτη δικαιολογία εκ μέρους της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, ο δήμαρχος της πόλης μας είχε δηλώσει ότι θα κινηθεί νομικά απέναντι στην εταιρία παραγωγής, προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες για τον εξευτελισμό της πόλης μας. (https://ilioupolinews.gr/nomika-kata-toy-bachelor-o.../)
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια νομική, γιατί οποιαδήποτε ενέργεια θα εξέθετε ακόμη περισσότερο τη σημερινή διοίκηση αφού, όφειλε και μπορούσε να γνωρίζει, για μία γνωστή εκπομπή που ντροπιάζει το γυναικείο φύλο εδώ και πολλά χρόνια.
Εδώ ταιριάζει το γνωστό: «Δεν ήξερες, δε ρώταγες πριν δυσφημήσεις την πόλη μας κε Δήμαρχε;»
Τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα μέχρι σήμερα, με την σημερινή επιστολή
Η ντροπή είναι μεγάλη και με τη σημερινή επιστολή της δημοσιογράφου και γυναίκας διαζευγμένης με ένα παιδί που προετοιμάζεται για πανελλαδικές εξετάσεις που απέλυσε ο Δήμος με τρόπο που μειώνει την προσωπικότητα της με φράσεις όπως «και πολύ έκατσες», αγνοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία μας.
Στην επιστολή που λάβαμε ως παράταξη, όπως έλαβε και η σημερινή δημοτική αρχή, αναφέρονται απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί απέναντί της από στενό Συνεργάτη του Δημάρχου, υποτιμητικά σχόλια και υποδείξεις, ειρωνικά και εριστικά σχόλια ακόμη και για το ύψος της, όπως αναφέρεται στην επιστολή.
Ευτυχώς η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου έσπευσε με γραπτή της επιστολή να διαβεβαιώσει για την υποδειγματική ευγένειά της, το ήθος της, την επαγγελματική και προσωπική της ακεραιότητα και να σταθεί δίπλα στην απολυμένη δημοσιογράφο που προσλήφθηκε ως ειδικής συνεργάτης του Δημάρχου κου Χατζηδάκη.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι υπόθεση όλων και δεν υπάρχουν διαχωρισμοί της κοινωνίας της Ηλιούπολης σε παρατάξεις, σε έμφυλες διακρίσεις ή σε ομάδες με διαφορετικά συμφέροντα.
Με την παρούσα ανακοίνωση καταδικάζουμε σθεναρά την συνεχή υποβάθμιση του γυναικείου φύλου από την σημερινή Διοίκηση του Δήμου και απαιτούμε την επαναπρόσληψη της δημοσιογράφου και την αποκατάσταση της τιμής της προσωπικότητας της με έγγραφη συγνώμη προς όλες τις Ηλιουπολίτισσες και Ηλιουπολίτες.

Με τη βάναυση αυτή συμπεριφορά θίγονται ευθέως δικαιώματα του ανθρώπου, εδώ και χρόνια κεκτημένα και δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της στάσης της διοίκησης απέναντι στη Γυναίκα, τη Μητέρα, τον Άνθρωπο.


27.01.2023