Δελτίο Τύπου της Μαχόμενης Ηλιούπολης - Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση.

 


Συμπολίτισσες και συμπολίτες, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη αποτελεί μια αριστερή ανατρεπτική κίνηση στον Δήμο Ηλιούπολης, που συγκροτήθηκε πριν από πέντε χρόνια, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Συγκροτήθηκε πριν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, από αγωνιζόμενο κόσμο που είχε συναντηθεί στους μεγάλους αγώνες των χρόνων της κρίσης- και από ένα μεγάλο εύρος ανθρώπων της «εκτός των τειχών» Αριστεράς και των τοπικών κινημάτων.

Κατάφερε να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο για πρώτη φορά, ενώ συμμετείχε σε κάθε αγώνα στην πόλη μας για την διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη, ως συνέχεια της δράσης της μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, ανακοινώνει πως θα συμμετάσχει και στις ερχόμενες τοπικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023, με επικεφαλής τον Πέτρο Μανιάτη, διατηρώντας την δέσμευση μας μέσα από  δημοκρατικές διαδικασίες  εναλλαγής των αντιπροσώπων μας.

Το επόμενο διάστημα, με ανοιχτό και δημοκρατικό τρόπο, θα απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και διαλόγου σε όλες και όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν για να πάνε τα πράγματα αλλιώς, δεν αποδέχονται ρόλο παθητικού θεατή των δημοτικών παραγόντων και των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων, που μας καθηλώνουν στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Με τη συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο θέλουμε να συμβάλλουμε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της ανυπότακτης νεολαίας, των κατοίκων της Ηλιούπολης. 

Έχουμε στόχο να αναδειχτούν όλα τα προβλήματα και να αναζητήσουμε την συλλογική-αγωνιστική τους επίλυση, κόντρα στις δημοτικές αρχές που η μία ως συνέχεια της άλλης μόνο επιζήμιες για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας κρίνονται με ορατά τα αποτελέσματα της πολιτικής τους σε κάθε πεδίο της ζωής. Έχουμε στόχο μια ανθρώπινη ζωή σε μια φιλική στους κατοίκους πόλη. 


Αγωνιζόμαστε για έναν δήμο : 

 • Με δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χώρους πολιτιστικής δημιουργίας και αθλητικές υποδομές. Χωρίς ελλείψεις σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.
 • Χωρίς λειψή καθαριότητα και διαχείριση των απορριμμάτων.
 • Με δομές πρόνοιας για όσους τις έχουν ανάγκη, με φροντίδα για τα γηρατειά, τους ανήμπορους, τους άπορους.
 • Με δομές πολύπλευρης υποστήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες και κάθε θύμα έμφυλης βίας, trafficking και καταπίεσης, όπως είδαμε πρόσφατα στον δήμο μας.
 • Με ελεύθερους φροντισμένους δημόσιους χώρους, προσβάσιμους για όλους τους κατοίκους και όχι βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα..
 • Που θα προστατεύει Υμηττό από τα συμφέροντα που τον λεηλατούν.
 • Χωρίς τα χαράτσια και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη για τα νοικοκυριά. 
 • Με τη δημόσια-δημοτική περιουσία στα χέρια αυτών που ανήκει, των κατοίκων.
 • Με αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας, πλήρως εξοπλισμένο με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.
 • Με προσλήψεις μονίμου προσωπικού δημοτικών υπαλλήλων, που να είναι σε επάρκεια και να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
 • Με επαρκή ηλεκτροφωτισμό, χωρίς να περάσει στα χέρια ιδιωτών.
 • Με τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Χωρίς να υπάρχει σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Κατάργηση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο. Προστασία από του πλειστηριασμούς.
 • Με δημοτική δωρεάν συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια, ανάμεσα στις γειτονιές και προς τους σταθμούς του μετρό. Πυκνές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, δωρεάν μετακίνηση για άνεργους, φτωχούς και μαθητές-σπουδαστές.

Συνδέουμε αυτές τις διεκδικήσεις και τον αγώνα σε τοπικό επίπεδο με τη συνολική πάλη για την ανατροπή της πολιτικής της ακρίβειας και της φτωχοποίησης, της άγριας εκμετάλλευσης στην εργασία και της ανεργίας, της αστυνομοκρατίας, της πολεμικής εμπλοκής, της ΝΑΤΟικής συνενοχής και της εθνικιστικής υστερίας, της υποταγής των πόλεων και του δημόσιου χώρου στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου από το κέντρο της Αθήνας και  την ΠΥΡΚΑΛ, ως  το Ελληνικό , τον Υμηττό και όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο. Για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, στην οποία συναινούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όλου του πλαισίου που επιβάλλουν τα μεγάλα συμφέροντα και  η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ειρήνη – Ελευθερία της εποχής μας.