Να αγιάσει το στόμα και η πένα σου παπά μου.




Αναφέρει λοιπόν μεταξύ άλλων ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

"... Μία φωτογραφική αναδρομή από το πρωί θα μας φέρει από την Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης Agia Marina Ilioupolis Ενορία έως εδώ. Αγιορείτες πατέρες και υποψήφιοι δήμαρχοι, μαζί σήμερα στην Αγία Μαρίνα ζήτησαν το φωτισμό στο ναό και το προαύλιο του ευχαριστούμε για την παρουσίαση Ενεργοί Πολίτες Ηλιούπολης και μετά στο κολυμβητήριο με ένα μπάχαλο όπως σε όλα τα πράγματα του δήμου μας, για παράδειγμα δες την κατάληξη της επιχορήγησης για τα συσσίτια των ενοριών οικονομικής χρήσης 2022. Μιλάμε για οργάνωση και συνέπεια, όχι κουραφέξαλα.

Έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού για να κάνουν τα παιδιά που αθλούνται στο κολυμβητήριο μας, έργο Θεοδώρου Γεωργάκη, το παραδοσιακό έθιμο της ανάσυρσης του από τα νερά και μετά ο δήμος συνέχισε την "παράδοση" με άδειες κερκίδες να κόβει την πίτα του Αγίου Βασιλείου... χρόνια και χρόνια λέω να σταματήσει αυτή η κακή σύνδεση που καταγράφει την απόλυτη απαξίωση των πολιτών στο Δήμαρχο, αντιδημάρχους επικεφαλής παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους και τους παράγοντες διοίκησης της πόλης. Η αγιοβασιλειόπιτα του δήμου πρέπει να κόβεται το θέατρο του Δημαρχείου με τους πολίτες καλεσμένους εκεί ... αυτό λέω και σιγά μην ακούσει κανείς από αυτούς που χρόνια τώρα έχουν το δήμο όχι για τον πολίτη και την πόλη, αλλά ας μας πουν εκείνοι γιατί.... όταν πάμε πάλι στο δεκαπενθήμερο για ταφή.




 
Όταν οι άνθρωποι έχουμε μυαλό βρίσκουμε τρόπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι σωστό οργανωμένο και συστηματικό. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έκοβαν την αγιοβασιλειόπιτα και ο Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης ήταν αλλού για αλλού, μιλώντας και περπατώντας πέρα-δώθε, χωρίς να τιμά τους ανθρώπους τους οποίους κάλεσε συναδέλφους του δηλαδή σε αυτήν την εκδήλωση. Ε τότε πήρα τους παπάδες και φύγαμε. Ε ναι γιατί όχι, φύγαμε ελέγχοντας καθ' οδόν ανθρώπους που δεν σέβονται αυτό που κάνουν και χειροκροτούντε από γλοιώδεις κερδοσκόπους. Βέβαια εμείς πληροφορηθήκαμε το γεγονός ξώφαλτσα. Κανείς δεν μας ειδοποίησε παρά μόνο ο Αρχιεπισκοπικός επίτροπος της περιοχής κάτι μας είπε στην έξοδο χαιρετίσαμε και ευχηθήκαμε καλή χρονιά στο @Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης και στο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, λαμβάνοντας και από τα κεράσματα τους. Από κει συναντήθηκαν τα παιδιά του Αγίου Ανθίμου του Αγιαννανίτη Αδελφότης Θεοφιλαίων, ο πατέρας Ευθύμιος και ο πατέρας Χερουβείμ στους Αγίους Αναργύρους και εκεί σε ένα ιστορικό ντοκουμέντο συνάντησα την κτήτορα του κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως, πρώτη νεκροθάφτισσα του, τη μοναχή Μαρία. ..."