Ηλιούπολη - Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ".


Τι είναι και τι έργο προσφέρει το μη κερδοσκοπικό, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ένας εκ των τριών φορέων με προσφορά στον συνάνθρωπο που βράβευσε  στην προχθεσινή της εκδήλωση η δημοτική παράταξη του Δήμου Ηλιούπολης "Η Πόλη που θέλω" - υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής;Από το 1997, το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες», συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία και των οικογενειών τους, παρέχοντας δια βίου εκπαίδευση, σταθμισμένη στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους, υποστήριξη στην αυτόνομη διαβίωση τους καθώς και υπηρεσίες ένταξης στην αγορά εργασίας.

Έχοντας συμπληρώσει υπερ-εικοσαετή πορεία αφοσίωσης και προσφοράς στον χώρο της Ειδικής Αγωγής λειτουργούμε από το 2013, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 104 Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία, στον Δήμο Ηλιούπολης, όπου ο οργανισμός έχει την έδρα του. Το 2018 προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία του διαμερίσματος Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Μαίρη Βρεττού», ενώ, με πρωτοβουλίες κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, υποστηρίζουμε την εργασιακή ένταξη των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.        

           "Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή"


Όραμα

Το Όραμα μας είναι να ανοίξουμε τους Ορίζοντες των Ανθρώπων με Αναπηρία ώστε να στηρίζονται στις δυνάμεις τους και να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες συμμετοχής στην κοινότητα.

Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή

Αποστολή

Οι Ορίζοντες προσφέρουν στα Άτομα με Νοητική Αναπηρία και τις οικογένειές τους υπηρεσίες ειδικής αγωγής και ένταξης, σταθμισμένες στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος και στην αναγνώριση τους ως ισότιμων πολιτών.

Στόχοι

  • Η υποστήριξη και η εφαρμογή του πνεύματος της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Απόφαση 61/611 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ), στο σύνολο των προβλέψεων της.
  • Η αναγνώριση της ενηλικιότητας των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία.
  • Η στήριξη της ψυχικής και νοητικής υγείας και η αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος για τους Ανθρώπους με Νοητική Αναπηρία και τις οικογένειες τους.
  • Η ανάπτυξη της προσωπικότητας των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία.
  • Η κοινωνική προσαρμογή και ενσωμάτωση μέσα από προγράμματα κοινωνικοποίησης και συμμετοχής σε ψυχαγωγικές-πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις.
  • Η κατάρτιση και δημιουργική απασχόληση των εκπαιδευομένων στα εξειδικευμένα θεραπευτικά-παραγωγικά εργαστήρια με σκοπό την εργασιακή ένταξη.
  • Η εκπαίδευση των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής που ενισχύουν την αυτοεξυπηρέτηση και κατ’ επέκταση την αυτοεκτίμηση τους.
  • Η παροχή ίσων ευκαιριών των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία στους τομείς της εκπαίδευσης, της αυτόνομης διαβίωσης και της εργασίας εξασφαλίζοντας τους μια ολόπλευρη στήριξη.
  • Η ανάπτυξη συνεργασιών μέσα στα πλαίσια ενός βιώσιμου δικτύου.


Μάθε περισσότερα για το  ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  εδώ: https://www.keepea.gr/el/