Συνελήφθη για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηλιούπολη 39χρονος ημεδαπός.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή της Ηλιούπολης

Εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση απάτης

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 11-2-2023 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), 39χρονος ημεδαπός για απάτη, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, ο 39χρονος προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή της Ηλιούπολης, προσποιούμενος το λογιστή, προσπαθώντας να την πείσει να του παραδώσει χρηματικό ποσό για υπόθεση του γιου της.

Αντιλαμβανόμενη η ηλικιωμένη ότι πρόκειται για περίπτωση απάτης, κάλεσε την αστυνομία και ο  κατηγορούμενος διέφυγε κινούμενος με το αυτοκίνητό του.

Προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν τον 39χρονο στην περιοχή της Καισαριανής, να κινείται με το ίδιο αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανωτέρω πράξης και συνελήφθη.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, εξιχνιάστηκε μία ακόμα περίπτωση απάτης στην περιοχή του Βύρωνα, στην οποία ο συλληφθείς κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό -3.900- ευρώ από ημεδαπή γυναίκα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο με το οποίο κινούταν ο κατηγορούμενος κατά την εγκληματική του δραστηριότητα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.