Γαβριήλ Αραμπατζής, υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης: Παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες.


Παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες.

Παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε αποδεικνύεται πως η κοινωνία απαντά με πράξεις αλληλεγγύης, φιλοτιμίας και εντιμότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περιπτώσεις δυο γυναικών στην Ηλιούπολη, οι οποίες βρήκαν στο δρόμο προσωπικά αντικείμενα πολιτών με χρήματα και – χωρίς να σκεφτούν στιγμή να τα κρατήσουν – τα παρέδωσαν στους ιδιοκτήτες τους.


Πιο συγκεκριμένα, η Λόιντα Γκαρσία Σκριτζόβαλη εντόπισε στην πλατεία Φλέμινγκ ένα τσαντάκι με «θησαυρό» και το παρέδωσε αμέσως. Η Λόιντα Γκαρσία Σκριτζόβαλη, από τις Φιλιππίνες, είναι παντρεμένη με Έλληνα, έχει δύο γιους και ζει στην Ηλιούπολη από το 1985. Είναι μέλος της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» και στηρίζει εμπράκτως τον εθελοντισμό.


Λαμπρό παράδειγμα ήθους αποτελεί και η περίπτωση της Ελένης Κόλλια, ιδιοκτήτριας βιβλιοπωλείου στην Ηλιούπολη, η οποία βρήκε πεσμένο στο έδαφος, έξω από το κατάστημά της ένα πορτοφόλι με 800 ευρώ. Η ευσυνείδητη Ηλιουπολίτισσα βρήκε την κάτοχο του πορτοφολιού και της το παρέδωσε άθικτο.

Η «Πόλη που Θέλω» συγχαίρει τις κυρίες για την αξιέπαινη πράξη τους και σημειώνει πως «τέτοιες ενέργειες πρέπει να επικροτούνται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες».